Снимка: Mitsubishi
fallback

Сегашното поколение на Mitsubishi Pajero излезе още през 2006 г., така че текущата версия на модела е доста стара. Феновете на всъдехода с нетърпение очакват неговата нова генерация, но тя явно няма да се появи много скоро, съобщава Auto.Mail.

Още преди 2 години тогавашното ръководство на Mitsubishi заяви, че разработката на новото поколение на легендарния модел е временно преустановена. Причината е, че създаването на ново Pajero е прекалено скъпо и сложно, като трябва да бъде съобразено и с новите екологични норми норми, влизащи през 2020 г.

Всичко това създава огромни проблеми пред инженерите на компанията, които трябва да се съобразявт с теглото, икономията и екологичните изисквания при новия модел. Все пак се появи и светлина в тунела, след като Mitsubishi стана собственост на алианса Renault-Nissan. Това накара много хора да повярват, че проблемите на Pajero ще бъдат решени почти незабавно.

Директорът по операциите в Mitsubishi – Тревор Ман, обаче побърза да охади появилия се ентусиазъм. Той уточни, че принципната позиция на компанията не е променена – разработката на новото поколение е спряна, а сегашното ще се продава до момента, в който към него има дори минимален интерес.

"Pajero е една легенда и не подлежи на съмнение, че един ден под това име ще се произвежда нов автомобил. Само че той не влиза в най-близките планове на Mitsubishi", категоричен бе Ман.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 6 години

До "Schauffeur"Защото продажбите се покачват. Повярвай ми, ако не беше така, компаниите с удоволствие, щяха да Аси бълват едни и същи автомобили, без да дават каквито и да е пари за разработка и дизайн, с изключение на оптимизация на производството, може би.

6

Анонимен

преди 6 години

да охади появили:DDDDDDDDDDDDDD

5

Анонимен

преди 6 години

до 3: Пининът специално е зле с ръждата, истинското голямо Паджеро е доста по-издържливо. Имам Пинин... Много върви, ускорява супер, стабилно за размерите, ама трябва да го кърпя вече...

fallback