Снимка: Reuters
fallback

Холандия става поредната страна, която планира да забрани продажбата на нови дизелови и бензинови автомобили от 2030 година. Тази програма беше обявена от холандското правителство, като целта й е до 2030 година вредните емисии в страната да бъдат намалени с 49%.

Освен това се планира финансиране с около 4 милиарда евро за използване на по-екологична енергия, като до 2030 се планира и затварянето на всички електроцентрали, които работят с въглища. Част от този план е и идеята новопостроените сгради, включително и жилищните, да не бъдат свързвани с газопроводи, т.е ще се търсят други източници на осигуряване на енергия.

И тъй като колоезденето има огромни традиции в Холандия, страната планира да инвестира 100 милиона евро в развитието на инфраструктурата за колоездачи и да стимулира допълнително използването на велосипеди. Този план е приет от действащото правителство на Холандия, но естествено, няма гаранции, че следващите управляващи ще го подкрепят.

В момента 1 на всеки 50 нови автомобила в Холандия е хибрид или електрически, като властите искат това бързо да се промени.

В същото време стана ясно, че в Париж планират забрана и на бензиновите автомобили до 2030 година, като предишният план беше да бъдат забранени дизеловите коли до 2024 година, когато френската столица ще приеме лятната Олимпиада.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Странен

преди 6 години

Колт направил американците равни. А форд свободни..........ч.

45

Анонимен

преди 6 години

До Сетила се Мара...холандците нямат проблем с исляма, такъв както е в германия.холандските мюсюлмани са по-цивилизовани и не живеят в гета както при немците.да не говорим, че и са по-малко.освен това холандската полиция е на много по-високо ниво от немската, по-добре оборудвана, платена, и т.н.и не на последно място, културата на хората в холандия е по-висока от немската, а това се отразява и на мюсюлманската култура. там не могат да си позволяват нещата, които правят в германия.

44

в Албания

преди 6 години

Аааа колегите Албанци ще забранят дизеловите Мерцедеси и директно в бъдещето->на магаретата, като наште прадядовци!!

fallback