Снимка: архив, Reuters
fallback

Германските производители Volkswagen , BMW, Audi, Porsche и Daimler ще бъдат глобени сериозно, ако съдът докаже, че между тях е имело картелно споразумение. Това обяви еврокомисарят по защита на конкуренцията Маргарет Вестагер пред изданието Business Insider.

ЕС и антимонополните органи в Германия в момента разследват дали представители на водещите германските производители са се срещали за да обсъждат избора на доставчици на компоненти, цените на моделите си, както и въвеждане на стандарти, които са в ущърб на чуждестранните производители.

Вестагер все пак побърза да се застрахова като призова да не се спекулира с размерите на евентуалните санкции, както и за това кога Комисията по конкуренцията към ЕС ще вземе решение за тяхното прилагане.

Според комисаря по конкуренцията, бизнес-практиките при европейските автомобилни производители са същите като тези, използвани от американските технологични компании. ЕК вече глоби Google и Facebook за подобни действия.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 6 години

Карам сеат от 10 години и съм сменил биалетки и ремъци 110000 навъртяни от мен

7

До 3

преди 6 години

До До 1Незнам какви наблюдения имаш, но аз притжавам пасат все още и по-трошлива кола не съм имал НИКОГА. Познати с VW UP - чисто нов от магазина - Реве като ВУК, Caddy служебно - от магазина на 30 000 през месец е в сервиза със сериозни проблеми кара се от един човек не е авто джигит. Passat CC на познат на 4 год. - ГРЕДА след ГРЕДА. за другите от групата не казвам нищо

6

Real AK

преди 6 години

Тези от европарламента са като нашите дупетати. Май им се вижда поостарял парка и сега пускат мухата за картел, току виж въпросните концерни ги снабдят с нови возила. Веднага "проверката" ще приключи. За жалост "у нас" новите лимузини се плащат от Бюджета.

fallback