Снимка: архив Reuters
fallback

Предварително установен бюджет за покупка и допълнителни разходи, няколко седмици време и психическа подготовка - това, по думите на влогъра Филип Лазаров, е необходимо, за да сме предвидили преди да си купим автомобил втора ръка.

Най-продаваната кола у нас обикновено варира между 5 и 15 хиляди лева.

"Когато ще си купувате автомобил - основното нещо е да отделите между 20 и 30-35% от сумата за обслужване, регистрация, застраховки и каквото и да било", посочи Лазаров в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Важно е да избирането на типа кола да става спрямо начина на живот на човека, който ще я ползва,

При първоначалния оглед Лазаров съветва да се гледат няколко неща.

"Минимум един час трябва да си отделим. Гледаме автомобила първо на външен вид - дали е еднаква боята, дали има ръжди по лайсни, по прагове. Гледаме състоянието на купето, гледаме дали има луфтове, дали има разминаване, гледаме тавана, дали е имало градушка, внимаваме дали е била удряна, дали са сменяни стъкла. Отваряме и проверяваме всички видове врати как работят, как функционира всичко - електрически стъкла, климатици...", допълни автоекспертът.

Хубаво е да оставим колата да поработи на място 20 минути, за да проследим работата на двигателя. При таблото също може да има неизправности - за да разберем дали то работи нормално, трябва да проверим дали всички лампички на него светват при палене на двигателя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

ТФ

преди 6 години

Значи да споделя,живеем и работим в Испания имаме 2 деца годишно със съпругата изкарваме около 35 000? и си купихме нова кола за 15 000?.не че не можехме да си вземем ML за 55 000? но просто такъв ни е стандарта на живот . Семеиният автомобил не трябва да надвишава годишната заплата на член от семейството или ако печеля 50 000? годишно щях да карам ML направете си сами извода в България какво е мисленето.За кола втора ръка нямам мнение.

89

gaza

преди 6 години

Ххаха вика дизела са вечни....бягай от тука - дизел само нов пичБензинова кола за немаш ядове

88

Анонимен

преди 6 години

Нахапана ябълка,парясана жена и кола втора ръка не вземам!

fallback