Снимкa: Fiat

Първото поколение на хечбека Fiat Panda излезе още през 1980 г. и се превърна в легенда, след като с минимални промени се произвеждаше до 2003 г. В гамата на модела имаше и уникална версия със задвижване на четирите колела – истински мини-кросоувър, появил се 30 години преди подобни коли да станат модерни.

Сегашното трето поколение на Panda се произвежда от 2011 г. и не изглежда чак толкова модерно, но пък се предлага със задвижване на четирите колела, както и с увеличен клирънс. Моделът с 5 врати е дълъг 3,7 метра, което го превръща в най-малкият модел с 4х4 в Европа.

На външен вид Fiat Panda 4x4 се отличава само по допълнителите предпазни елементи по каросерията, но има и версия – Panda Cross, който повече прилича на всъдеход. При нея бронята и долната част на предницата са различни, промените има и във фаровете, а на покрива са поставени рейлинги.

Сега подобен вънншен вид е получила и новата версия на модела, която ще се казва Fiat Panda CityCross. Тя е само с предно предаване, като разчита на бензинов атмосферен мотор с обем 1,2 литра и мощност 69 к.с. Другата възможност е 1,3-литров турбодизел с 95 к.с., а скоростната кутия е само механична. За този вариант няма да се предлага 2-цилиндровия турбомотор TwinAir с обем 875 куб. см и 85 к.с., който е достъпен за версията с 4х4.

Още снимки и информация вижте в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase