снимка: Ройтерс

Американският технологичен концерн Tesla няма да чака своя Model 3 (или Gigafactory), за да стартира производството си на бързи обороти. Компанията очаква да изгради и достави над 50 хил. превозни средства през втората половина на 2016 - повече, отколкото през цялата 2015 г.

Компанията се надява да прави по 2 400 електромобила на седмица до края на годината, което е сериозен напредък, като се има предвид, че през пролетта се правеха по 2 хил. коли на седмица, предава Еngadget.  

Има и обаче сериозен недостатък, поне в краткосрочен план. Създавайки 18 345 електрически коли през второто тримесечие за много кратък срок, компанията успява да достави едва 14 370 от тях. Заедно с предишните поръчки все още 5 150 автомобила са по пътя към клиентите - почти два пъти повече, отколкото в началото на 2016 г.

Данните подчертават предизвикателствата, пред които е изправена Tesla на фона на целта ѝ да прави по 500 хил. автомобила годишно до 2018 г. Дори и с помощта на свята фабрика за батерии Gigafactory концернът все още ще е изправен пред много рискове – не само да разшири производството си, за да задоволява голямото търсене на Model 3, но и да намери начин да докара всички тези автомобили своевременно до клиентите.

Ако неуспехът от това последно тримесечие се пренесе в по-голям мащаб, това би означавало  десетки хиляди раздразнени клиенти, коментира Еngadget.

Oще подобни новини четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase