Снимка: BMW
fallback

BMW взе решение да отдели всички свои модели с хибридни агрегати, чиито батерии могат да се зареждат от електрическата мрежа, в отделен бранд – iPerformance. Първият автомобил в него е хибридна версия на седана 7-Series, която ще дебютира пред публика на автосалона в Женева.

В силовия агрегат на BMW 740e iPerformance влизат 2,0-литров бензинов турбо двигател с 258 к.с., електромотор със 113 к.с., който е събран в един модул с 8-степенна автоматична скоростна кутия, както и батерии с капацитет 9,2 кВт/ч. Общата мощност достига 326 к.с. и 500 Нм.

От 0 до 100 км/ч хибридната лимузина ускорява за 5,6 секунди, а заявеният от производителя среден разход на гориво е 2,1 л/100 км. Нивото на вредни емисии СО2 е 49 г/км. Само на електричество седанът може да измине около 40 км.

За тази модификация е достъпна и системата за задвижване на четирите колела xDrive, като с нея машината ускорява от място до 100 км/ч за 5,5 секунди. Разходът на гориво на версията с 4х4 е малко по-висок – 2,3 л/100 км. От BMW допълват, че xDrive работи както при включен двигател с вътрешно горене, така и при работа само на електричество.

В стандартното оборудване на 740e iPerformance влизат светодиодни главни фарове, интерактивен ключ с дисплей, мултимедийна система с навигация и възможност за управление с жестове, безкабелно зареждане на мобилни устройства, както и система за стартиране на климатика от разстояние.

Всички снимки на модела вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 8 години

Абе друго си е само на ток както е при Тесла. Хем луксозно, хем изминаваш 450 км с едно зареждане, а Тесла ти осигурява безплатно зареждане на нейните колонки за ток в Щатите!

9

реалист

преди 8 години

И накрая,тестов разход както всеки път на немска каляска :2.5 л. Минимум отгоре

8

Индорайн

преди 8 години

Може да има такъв разход, но само, ако е педалетка с 50 кубиков двигател.Нагло лъжливо племе са това немците - безсрамно пробутват подвеждащи реклами, без да изясняват условията на тестване - по наклон надолу, при старт с пълна батерия или с волски впряг пред колата.

fallback