Снимка: АвтоВАЗ
fallback

Двата най-нови модела на АвтоВАЗ – седанът Vesta и хечбекът XRay, съвсем скоро ще получат спортни модификации. Това съобщиха от централата на най-големия руски автомобилен производител.

Седанът Vesta вече бе преработен в състезателна машина, която ще вземе участие в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC). Сега предстои да излезе и версия с по-мощен мотор, по-твърдо окачване и по-агресивен дизайн. Настоящият най-мощен модел разчита на 1,8-литров мотор със 122 к.с., но при новата модификация се очаква мощността му да надмине 140 к.с.

При хечбека XRay нещата стоят малко по-различно, защото подобно на френския си роднина Renault Sandero Stepway (продаван на някои пазари и под марката Dacia) спортната модификация някак си не се връзва. В АвтоВАЗ обаче са готови да експериментират и да търсят ниша, в която да позиционират подобен автомобил.

В момента най-спортният модел на руснаците е Kalina, който се предлага във версия Sport със 118 к.с. и версия NFR със 136 к.с. Все по-често се чуват слухове, че в компанията работят и върху модификация NFR Turbo със 180 к.с.

Представител на АвтоВАЗ потвърди намеренията на компанията, като уточни, че се предвижда общо производство на около 4000 бройки от двата модела.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Nqkaf Nikaf

преди 8 години

На 30 януари си взех чисто нова дачия 1.2 бензин амбианс изпълнение не е базовия модел не е и най луксозния...£132 на месец за 5 години няма депозит няма капаро само месечноте вноски. 5 години гаранция или 60к мили горе долу 100к километра което настъпи първо. £132 ми половината седмична заплата след данъци и такси с две думи два дена работа и карам чисто нова кола цял месец...в бг това кога ще стане? Разрешавам ви да ме нареждате колко съм *** и глупав а вие си карайте мъртвите коли

33

Men

преди 8 години

Рено и Дачия под ламарините зглобена в Русия, Хаха

32

Анонимен

преди 8 години

американците спират спортните си коли от продажба за да не фалират... Елън Мъск продава тесла, форд спира мустан, спират и лотус и камаро и чалинджър...

fallback