Снимка: Toyota
fallback

Компанията Toyota реши да отбележи 30-годишнината от пускането в производство на легендарния си всъдеход Land Cruiser 70, като го върне на пазара в нов вариант. Автомобилът ще се произвежда през следващите 12 месеца, като ще се предлага със съвременните системи за безопасност, достъпни за машини от този клас.

Трябва да се отбележи, че машината и до ден-днешен се ползва с огромна популярност в някои страни. В Япония нейното производство бе спряно през 2004 г. За пазара в Австралия обаче всъдеходът продължава да се произвежда и в момента.

В Toyota ще пускат по 200 автомобила от модела всеки месец, като те ще бъдат сглобявани в завода в Йошивара и ще бъдат на разположение на дилърите на марката още в началото на следващата седмица. Land Cruser 70 ще се предлага в два варианта – пикап и SUV, като и двата ще бъдат с по 4 врати.

Под капака на юбилейната версия ще бъде поставен 4.0-литров V6 двигател с мощност 231 к.с. и 360 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е 5-степенна механична, а системата за задвижване на четирите колела е стандартна за модела. Като опции се предлагат лебедка и заключване на предния и задния диференциал.

Промени, макар и минимални, ще има и във външния вид. Това ще бъдат нова решетка на радиатора, нов капак и съвременни фарове. От двете страна на всъдехода ще бъде добавена и специална емблема, посветена на 30-годишнината на модела. Цената на SUV-версията ще бъде 34 600 щатски долара, а на пикапа – 33 700.

Всъдеходът Toyota Land Cruiser 70 започна да се произвежда в Япония през 1984 г., като бързо си спечели популярност, благодарение на високата си надеждност и отличните си всъдеходни качества. За вътрешния пазар моделът бе оборудван с дизелови мотори с обем от 3.2 до 4.2 литра.

Още снимки на всъдехода вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Румбо

преди 9 години

Старите модели са много по-здрави от новите,факт!Има ли кола "милионник" след 2000г?Е не са толкова бързи и стабилни,но зависи какво искаш от колата-за извън пътя старите са в пъти по-добри.

10

ледена кофа

преди 9 години

За сведение на японските трактористи:Новият двигател на VAG:2.0 литра дизел, 240кс., 500NmОчаквайте го в края на 2014 в пасат и в началото на 2016 в тойота

9

Анонимен

преди 9 години

Тойотата е най-здравото МПС правено някога

fallback