Така изглежда най-новата версия на Samara. Снимка: Lada
fallback

Производството на руската Lada Samara, ръбестия хечбек с предно предаване, пуснат на пазара през 1984 година, най-накрая е спряно, съобщи руското електронно издание Газета, цитирано от БТА.

Общо 5 427 000 автомобила, кръстени на приток на река Волга, са напуснали поточната линия до края на декември 2013 година. През последната година Samara, която се произвежда в завода на Автоваз, притежаван от Renault, в Толиати, е била пожелана от едва 60 000 клиенти в Русия и бившите съветски републики.

Именно слабото търсене е причината за спирането от производство. Запасите при дилърите са обаче достатъчни, за да се задоволи търсенето до края на годината, става ясно от информацията.

Lada Samara вече има заместник - седанът Granta, който е на пазара от 2011 година и отговаря на съвременните мерки за безопасност.

Samara бе базов автомобил, лишен от модерни технологии, включително въздушни възглавници и електронна стабилизираща система. Произвеждана е във варианти с три, четири и пет врати. Двигателите са разработени с помощта на спортната германска марка Porsche, но въпреки това не се отличават с нищо специално.

Прекратяването на производството на Samara е част от стратегията на Автоваз за модернизиране на предлаганите автомобили и поетапно спиране всички стари модели.

Още за автомобилите на Lada вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Гошо

преди 10 години

До Анонимен 33Значи така: "...НАШИТЕ са трепали въоръжени терористи.". Навсякъде фашагите ги избиваха като бесни кучета - и в Италия, и във Франция, и в Белгия. Гърмяха ги на улицата, окачваха ги на стълбовете. В тези страни има паметници на бойците от Съпротивата. С удоволствие бих те пратил при ВАШИТЕ! Слушай, да не би дядо ти да е получил 50000 лв за отрязана партизанска глава и после да му се е случило нещо?

31

Анонимен

преди 10 години

Само че за разлика от Пиночет, нашите са трепали въоръжени терористи. Въоръжени терористи, които са убивали хора. Вършили са реални убийства, заради имущество.

30

Гошо

преди 10 години

До Анонимен 29Историята никога не се повтаря 1:1! А и Пиночет отдавна ври в своя казан в геената огнена. Той е пале в сравнение с нашите главорези 1923- 1925 - 1944 г. Той е разстрелвал, но неговите *** поне не са носели набити на кол глави. Нито имат ястребинчета. Остани си с мечтите!

fallback