Снимка: АвтоВАЗ
fallback

Автомобилите Lada поемат по нов път на дизайна си, стана ясно на международното изложение в Москва. Там компанията АвтоВАЗ показа концептуалния XRAY, който демонстрира как ще изглеждат следващите модели на руския производител.

XRAY е разработен от Стив Матин – бивш дизайнер на Mercedes-Benz и Volvo, който от около година отговаря за външния вид на всички нови модели на АвтоВАЗ. Именно той представи машината пред посетителите на изложението.


Концептуалният модел е с решетка на радиатора, боядисана в черно, която заедно с хромираните елементи отпред образува латинската буква Х. От компанията са категорични, че именно този елемент трябва да стане основна визуализация на марката Lada.

Освен това фирмената емблема е станала доста по-голяма и вече е поставена на собствен постамент. Интериорът на модела е напълно различен от досегашните, като е конструиран от няколко отделни елемента с различна функционалност и цвят.

Към момента от АвтоВАЗ не съобщават нищо за двигателите, които предвиждат за новите си модели.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Анонимен

преди 11 години

Да, ладите държат по 30-40 години, когато ги кърпиш 5 пъти.

60

за Витков!

преди 11 години

До Буран 50-ти. Прав си за всичко само не и за последното изречение просто защото руските автомобили не са имали никакъв успех на свободния европейки пазар. Да в източна Европа беше пълно с тях ,но единствено защото шапката на СИВ ги пазеше от конкуренцията. Такаче не "ще се завърнат" ,а ще се борят за пазарен дял! Колкото до модела ще е хубаво да го видим на бял свят някой ден.

59

Иситната

преди 11 години

Лично мение :(Критиката на означава негативност!)Изглежда добре издържан (на пръв поглед)- странично (Citroen DS 4)- линия на стоповете (Форд Focus)- линия на предните фарове (KIA Sorento / Optima)- преходна линия от фарове до светлини за мъгла (Opel Volt) - линия на долната част на волана (VW / Audi)- цялостно усещане за интериор (Mama Scandinavia -> Volvo)Бих си взел, но малко по-нова генерация на този модел :) - ще имат доста за дооправяне

fallback