Снимка БГНЕС

Милиционерска кола от соца стана атракцията на ретро парада в Благоевград през уикенда. Стотици жители и гости на града се стекоха на пл. „Георги Измирлиев“, който се превърна в своеобразен музей на открито за класически автомобили, предаде БНТ.

Колекционери от различни точки на България, Сърбия, Северна Македония и Гърция участваха в XXI ретро парад в града. Близо 200 уникални коли бяха представени на изложението, а посетителите имаха възможност да се снимат с тях и да се запознаят с историята им.

На официалното откриване присъстваха кметът на Благоевград Методи Байкушев и зам.-кметът по култура, спорт и туризъм Станислав Кимчев, които поздравиха любителите на класически автомобили.

Голямата награда на Община Благоевград бе присъдена на Антон Костадинов от Перник, който участва в изложението с два ретро автомобила „Мерцедес“.

Събитието премина под звуците на парадна музика, изпълнена от Биг Бенд – Благоевград. Организатор на събитието е Автомобилен и мотоциклетен ретро клуб „Пирин“ с подкрепата на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase