Снимка: m5post

Единствената държава в света, където можеш законно да напълниш километража на колата си, е Германия. Аутобаните, и по-скоро определени отсечки от тях, са конструирани така, че да можеш да караш с колкото можеш. Това обаче не винаги е безопасно, а инцидентите по тези прави и идеално асфалтирани отсечки не са рядкост.

Пример за това е катастрофа с BMW M5 на аутобан A81 недалеч от швейцарската граница. Според информацията на m5post, синьото BMW се е ударило последователно в мантинелите от двете страни на пътя, завъртяло се е няколко пъти и е спряло след около 100 метра в тревните площи до пътя.

Като виновник за инцидента се определя друг автомобил, който без да подаде сигнал, навлиза в най-лявата лента, където баварския суперседан се движи с около 300 км/час. Водачът на BMW-то опитал да избегне удар с колата, но изгубил контрол над возилото си.

Въпреки високата скорост и последователните тежки удари, 60-годишният водач, 20-годишната му спътница и дори кучето, което било на задната седалка, са живи. Те са откарани в болница с тежки наранявания, но в съзнание.

За щастливият край (изключваме потрошеното M5), заслуга имат и синовете на 60-годишният водач. Те следвали колата на баща си с BMW M6 и BMW M3, и оказали първа помощ на пострадалите, веднага след катастрофата.

Още снимки от катастрофата

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase