Посещението на министър Драгомир Стойнев в Габрово. Снимка: БТА

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев няма притеснения по казуса "Карадере". Ще се радвам, ако прокуратурата по-бързо разгледа сигнала, заяви днес той в Габрово.

Днес Реформаторският блок сезираха главния прокурор Сотир Цацаров за строежа в местността и поиска проектът за строителството да бъде спрян, като настоява да се изясни дали има законови нарушения при вземането на решение от правителството. От Блока поискаха и оставката на енергийния министър.

Още по темата
"В министерство на икономиката в момента се разглеждат 33 сертификата на обща стойност 2 милиарда и 200 милиона лева, между които за бъдещо изграждане на шест завода на територията на България", каза министърът и допълни, че няма притеснения дори РБ да внесе сигнали за всеки от 33-те сертификата, които се разглеждат.

"За мен е важно в България да има инвестиции, да се създават работни места, да няма прекъсване на плащанията. Бизнес климатът се подобрява всеки месец. Правителството ще подкрепи всяко едно инвестиционно намерение, но разбира се трябва да се спазва законът", заяви Стойнев, който е категоричен, че няма да намали темпото си на работа.

Стойнев заяви, че разбира действията на Реформаторите. "В момента сме в предизборна кампания. Реформаторският блок трябва да убеди своите съмишленици, членовете на ДСБ да гласуват за г-жа Кунева", допълни той.

Стойнев коментира и доставките на газ, като заяви, че  на този етап българските предприятия не трябва да се притесняват от тяхното спиране - предприети са действия, свързани с находището в Чирен, сключен е договор с Гърция за 3 млн. куб. м. газ дневно.

По думите му засилена е работата по изграждане на връзката на Българи с Гърция, която не е била развивана през последните четири години. Предстои да се завърши техническият проект и да започнат действия по самото изграждане. Подписан е меморандум с Турция за реализация на интерконектна връзка, а в началото на юни ще стане възможно да се доставя газ и през Румъния. Тези алтернативни варианти не могат да заместят доставките от Русия, обясни още енергийният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase