Снимка: архив, БулФото
fallback

Нито едно от електроразпределителните дружества не е платило задълженията си към НЕК, става ясно от съобщение на компанията, публикувано на сайта й.

Oще по темата
В него се посочва още, че не е изразено нито писмено, нито устно желание за издължаване на натрупаните огромни задължения на трите ЕРП-та към НЕК.

По внесената жалба в ДКЕВР от компанията срещу незаконно прихващане на суми в размер на 347, 6 мил. лв. от страна на ЕВН България Електроснабдяване, ЧЕЗ Електро България и Енерго-ПРО продажби бе даден срок от регулатора за издължаване на трите дружества към НЕК ЕАД.

За ЧЕЗ срокът изтече днес, а за останалите две дружества изтича утре.

В отговор на поканата за среща от ЧЕЗ, от НЕК уточняват, че са поканили на разговор представители на дружеството още вчера в удобно за тях време през периода 31 март-2 април, но все още не са получили отговор.

„Налагането на епистоларния жанр от страна на ЧЕЗ Електро България в бизнес отношенията между две търговски дружества не е най-добрият начин за изплащане на повече от 67 млн.лв. задължения към НЕК“, посочват от електрическата компания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Реализатор

преди 10 години

ЕРП тата ако застрашават националната сигурност, здравето и живота на Българите( от сорта на ERP"....ще си свалим кабелите....") Да се конфискуват в полза на България, държавата стои Hад някакви си търговски дружества.............За един кабел 100% надценка на тока(страхотни наглетци ) Триглавата ламя която тормози всички се казва ЕРПта................не те а България трябва да ги съди и ще ги осъди в Страсбург, конфликтa на интереси ще се запомни от цяла европа !!!

25

П.Петров

преди 10 години

До Запасен 21Това дето го предлагаш няма как да стане или ако стане ще е много лош сигнал към инвеститорите. Държавата няма достатъчно пари за да изкупи мрежата обратно, ЕРП-тата отчитат инвестиции около 3 милиарда общо. Варианта за измъкване е първо да се изловят некоректните ВЕИ производители, които са нарушили закона или ползват измама и да се анулират договорите им за задължително изкупуване, а с останалите и Мариците да се преговорят условията.

24

Национална Е.К.-Бълг

преди 10 години

Когато имаме свръхпроизводство на продукт "ток в случая" цената му на пазара падa(Факт)...................Единна цена за производителите на ток!!!!!!........ ще си купиш ли от моят бензин 95H , 15 лева за литър защото съм го произвел "еко" от динени кори...............не нали

fallback