Снимка: Ройтерс
fallback

Пакет от мерки за понижение на цените на горивата ще предложи "Лукойл България" на министъра на икономиката и енергетиката Делян Добрев. Това обяви генералният директор на компанията Валентин Златев, цитиран от БТА.

„При разговора с Делян Добрев ще обсъдим какви мерки би могло да предприеме правителството и какви - ние, за да направим по-лек ценовия шок за потребителя“, обясни Златев. Той подчерта, че възможностите не са големи, а мерките ще бъдат представени под формата на таблица.

„Ако от утре цената тръгне от 125 долара за барел надолу - тогава няма какво да обсъждаме. С министъра ще обсъдим какво ще стане, ако цената тръгне нагоре, къде са границите, в които можем да понесем повишението“, допълни шефът на „Лукойл България“.

Все още форматът на срещата утре се уточнява, а конкретните предложения ще бъдат оповестени след нея.

През последния месец цените на горивата продължават да растат. Бяха проведени протести както срещу високите цени на горивата, така и срещу високите цени на електроенергията и топлоенергията.

Още икономически новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

БАЧКАТОР

преди 12 години

Горивото ще поевтинее когато "кадърния" Дянков, намали данъка и акциза с които го облага. Ако няма данък 1 литър бензин ще струва около 1,40 лева. Можете да проверите в гугъл .

54

до 54

преди 12 години

Дянков не може да пипа акцизите, ДДС не е здравословно да се пипа сега, но може да направи много други неща - да се намали митото за внос на суров петрол, да се премахнат "пътна такса" и/или "еко такса" или поне да са намалят. Да се измени ценообразуването при горивата - сега е следното: цена на производител(вносител)+такси+акциз и получената сума се облага с ДДС - имаме облагане на данък с данък! Нека с ДДС да се облага само цената, а не налозите!

53

до 58

преди 12 години

Причината за калпавите горива са самите бензиностации и по-точно собствениците им. Това че на бензиностацията пише ШЕЛ не значи че е на Шел - просто някои има договор със ШЕЛ за отстъпки и носи тяхното лого. От базите си излиза каквото трябва да бъде горивото, какво става от там до бензиностациите - сещай се! Отделно че сега оборота е нисък и горивото залежава и съответно си губи качествата...

fallback