55

БАЧКАТОР

преди 12 години

Горивото ще поевтинее когато "кадърния" Дянков, намали данъка и акциза с които го облага. Ако няма данък 1 литър бензин ще струва около 1,40 лева. Можете да проверите в гугъл .

54

до 54

преди 12 години

Дянков не може да пипа акцизите, ДДС не е здравословно да се пипа сега, но може да направи много други неща - да се намали митото за внос на суров петрол, да се премахнат "пътна такса" и/или "еко такса" или поне да са намалят. Да се измени ценообразуването при горивата - сега е следното: цена на производител(вносител)+такси+акциз и получената сума се облага с ДДС - имаме облагане на данък с данък! Нека с ДДС да се облага само цената, а не налозите!

53

до 58

преди 12 години

Причината за калпавите горива са самите бензиностации и по-точно собствениците им. Това че на бензиностацията пише ШЕЛ не значи че е на Шел - просто някои има договор със ШЕЛ за отстъпки и носи тяхното лого. От базите си излиза каквото трябва да бъде горивото, какво става от там до бензиностациите - сещай се! Отделно че сега оборота е нисък и горивото залежава и съответно си губи качествата...

52

до 57

преди 12 години

Няма такива складове. Всичките складови бази имаха уреди към края на ноември 2010та. Проблеми имаше в рафинерията, които бяха решени. Дела срещу ЛукОил няма, имаше дело на ЛукОил срещу държавата, държавата върна лиценза на ЛукОил в замяна компанията прекрати делото. А след като бюджетът- това са нашите пари - ами като са ваши - вземете си ги! Вашите (нашите) пари са в джобовете ни и сметките ни - другите са на държавата, само че за разлика от белите държави тук държавата не е народа!

51

:)

преди 12 години

Ok, цената се диктува от пазарните условия. Хайде тогава да направите така, че като се прибирам от чужбина и заредя БГ бензин колата ми да не се превръща в *** каруца без грам душица. Като ще се съобразяваме с пазарните условия, плащам - искам качество.

50

възмутен

преди 12 години

Циркът Лукойл пак започва. Нали се сещата за делата срещу Лукойл, които както знаем до нищо не докараха - има складове, където все още Лукойл няма инсталирани изискуемите от закона уреди. Същото е и сега - вижте ни загрижени сме за народа. Пълни глупости. В комбина с властта си правят далаверите безнаказано за сметка на хората. Вие какво мислите, че ако намалят малко горивото, бюджетът няма да поеме разликата ли? А всички знаем, че бюджетът това са нашите пари!

49

геро77

преди 12 години

"По скоро излизане от ЕС, от както сме в него нищо добро и положително."е тогава ще я втасаме, така ли? в такъв случай Турция, която не е в ЕС , и никога няма да влезе, защо плаща най-скъпия бензин в света (4 лева/литър)

48

геро77

преди 12 години

"Не става, да лижем задниците на американците и да искаме евтин петрол от Русия. Няма да ни огрее. Сега нека Обама да прати евтин петрол, нали заради него спряхме АЕЦ Белене. Сега ще плащаме скъп бензин и ще си траем." Аз пък мислех, че няма да строим Белене,щото нямаме пари,а то било заради Обама...виж ти... Не ми стана ясно само как облизахме *** на американците? Като отрязахме Шеврон за шистовия газ ли? Защо тогава Румънците, които ще добиват шистов газ плащат по-евтин бензин и дизел??

47

ххх

преди 12 години

Дянков да не се ослушва, а да сваля ддс. тези 1-2% намаления на ддс няма да се усетят, и са чист популизъм.Нека да свалят наполовина ддс и акцизите на горивата, защото оттам скачат всички цени. Същото може да направят с ддс за храните и лекарствата, ако мислят поне малко за мизерстващият народ и пенсионерите.Американците, които толкова ненавиждате са така, няма ддс за хранителни продукти.Във флорида ддс е 6%, в калифорния-9. ние нали сме богати, плащаме по 20 % дори за храните...

46

Gone in 60 seconds

преди 12 години

Късно е момчетаЗаминаваме за Норвегия и си търсете данъците,ДДС,акцизи от *** вечеСполай ви

45

до СТРАНДЖАТА

преди 12 години

щом вярваш на бтв,значи не си наясно с мнооого неща човече.погледай и други "малки"телевизийки с доста по обективно виждане за нещата в България и съседните наши територии.

44

Вальо Златния

преди 12 години

Аман от дрипльовци?! Скъпо им било горивото?! Като немате пари ходете пеша!

43

Демон

преди 12 години

Не става, да лижем задниците на американците и да искаме евтин петрол от Русия. Няма да ни огрее. Сега нека Обама да прати евтин петрол, нали заради него спряхме АЕЦ Белене. Сега ще плащаме скъп бензин и ще си траем.

42

Анонимен

преди 12 години

V momenta akciza v bulgariq se oblaga s dds stava edna burkotiq danuk se oblaga s danuk.Ako iska pravitelstvoto da svali cenata na gorivata s okolo 25 stotinki trqbva da oblaga s dds gotoviq produkt na lukoil i sled tova da slaga akciza.

41

5552

преди 12 години

Незнам кой какво коментира все и обещава за някакви мерки... факт е, че най-евтиният бензин на колонките е 2,70 лева. Никога не е бил толкова скъп и това не е нормално!

40

do 43

преди 12 години

Ами Душко - от Русе до най-близката румънска рафинерия е по-близо от колкото до Бургас - що не внасят от Румъния? Нали уж при нас е най-скъпо, значи там ще е евтино? Защо за София не внасят от Сърбия? За Пловдив от Гърция или Турция? Нали уж е по-евтино при тях?

39

Анонимен

преди 12 години

И 10 стинки да го пуснат бендзина Лукоил,с акциза ще го докарат някъде около за 2.13 лева.

38

Душко Радушков

преди 12 години

нужна е диверсификация на горивата....

37

СТРАНДЖАТА

преди 12 години

Бойко,преди няколко месеца каза че Гърците би трябвало да ни завиждат ! Как не те е срам крадецо ? Искам да сме "фалирали" като тях,а не да извършвате подобен геноцид над народа нагли,долни,мръсни гербави *** ! Ето новината от преди няколко часа !Гърците отново с великденски бонуси, българите на сухо3 април 2012, 09:16Въпреки историческата криза, великденски бонуси в Гърция ще има, съобщи Би Ти Ви. Допълнителни пари ще вземат земеделци, пенсионери и дори безработни.Властите в страната започнаха раздаването на празничните премии, докато тройката международни кредитори засилват натиска си за още по-смело намаляване на гръцките доходи. От днес гръцките земеделци започват да получават великденските си премии, а в четвъртък и всички пенсионери в страната ще получат великденската си пенсия. На 5 април предварително ще бъдат изплатени и майските пенсии.Също в четвъртък допълнителна заплата ще получат и държавните служители, а работещите в частния сектор ще трябва да почакат до срядата на Страстната седмица, за да видят в ръцете си празничния бонус. Безработните също ще получат великденски надбавки, които варират от 300 до 500евро и те ще им бъдат раздадени до Разпети петък.В същото време повечето българи ще останат без бонуси. За разлика от гърците, повечето работещи у нас няма да получат великденски бонуси, информира Би Ти Ви преди няколко дни.

36

Анонимен

преди 12 години

Няма какво да се заблуждаваме, между 60% и 80% от цените на горивата в прехваляна Европа, са дирекни акцизи и данъци.