Агенцията за социално подпомагане обяви процедура за доставчици на закуската и напитките за първия срок на новата учебна година.

Максимално допустимата цена на закуската и млякото (включваща стойността им, разходите по опаковката, транспортните разходи за доставка до мястото на изпълнение) за един ден и за едно дете, не може да надвишава 0,50 лв. с ДДС.

Срокът за подаване на офертите е 17 септември 2007 г.

Изискванията са до два пъти седмично млечната напитка или чаят за учениците да бъдат заменяни с натурален плодов сок, плодово-зеленчуков или зеленчуков сок.

Млякото, което ще се дава на учениците, трябва да е в индивидуална опаковка между 200 и 250 грама и трябва да се предлага с температура не по ниска от 10 градуса.

Закуските могат да бъдат сандвичи с млечен продукт (сирене, кашкавал, извара, млечни салати), сандвичи с меса (колбаси), риба или яйца, сандвичи със зеленчуци, а тестени закуски – не повече от веднъж седмично.

Хлябът в сандвичите поне два пъти седмично трябва да е ръжен или пълнозърнест.

Съгласно приетата от парламента Национална образователна програма, учениците от І до VІ клас, получават безплатна закуска и мляко (чай).

През миналата учебна година програмата обхвана 2462 училища от всичките 2474.

293 379 деца участваха в програмата “топло мляко и закуска“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase