Ракетният крайцер "Москва". Снимка: архив, Reuters
fallback

Ракетният крайцер на руския черноморски флот "Москва", наричан от НАТО "убиец на самолетоносачи", вместо към първоначално планираната си дестинация в порт Минделу (Кабо Верде) се отправя към Източното Средиземноморие. Това съобщи агенция Интерфакс, като се позовава на военно-дипломатически източник в Москва.

Oще по темата

Ройтерс посочва, че това става в момент, в който САЩ готвят въздушни удари по Сирия.

Очаква се крайцерът да достигне Източното Средиземноморие до десетина дни. Там той ще поеме от големия кораб за борба с подводници "Адмирал Пантелеев" ролята на флагман на оперативното съединение на руския военноморски флот в района, допълва агенция Интерфакс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

Претория - ЮАР

преди 10 години

До ИвоПозицията им спрямо екватора е от минимално значение-под 1%. Факт е, че Сатурн5 е най-голямата ракета някога правена на тая земя и успешно действала в десетина мисии. 3600 ТОНА. Следващ по размер е комплектът който излита совалката - около 2400 тона. Ракетата Енергия е от този порядък, но руската совалка не е пълноценна, понеже няма основен тягови ракетен двигател както американската, а има две самолетни турбини. Назад са руснаците, още повече, напоследък доста ракети отидоха в океана

113

Претория - ЮАР

преди 10 години

До До ЮАРРакетният двигател се прави първо от Роберт Годард в Щатите през 30-те. След това е Фон Браун. В СССР работи Королев и той заедно с други създава реактивните снаряди (англичаните също ги създават и качват на крилете на Москито през 44-та). Когато свършва ВСВ, Годард е изумен от напредъка на германците (много по-големи ракети от неговите). Годард е първият, който създава ракета с течно гориво - малко преди германците. След ВСВ и Русия и Америка си прибавят немските достижения.

112

Иво

преди 10 години

Ракетата Енергия,като възможности изпреварва сатурн 5.Престанете с тази пропаганда!Винаги се пропуска един важен момент когато се сравняват ракетите,каква е позицията и им спрямо екватора

fallback