114

Претория - ЮАР

преди 10 години

До ИвоПозицията им спрямо екватора е от минимално значение-под 1%. Факт е, че Сатурн5 е най-голямата ракета някога правена на тая земя и успешно действала в десетина мисии. 3600 ТОНА. Следващ по размер е комплектът който излита совалката - около 2400 тона. Ракетата Енергия е от този порядък, но руската совалка не е пълноценна, понеже няма основен тягови ракетен двигател както американската, а има две самолетни турбини. Назад са руснаците, още повече, напоследък доста ракети отидоха в океана

113

Претория - ЮАР

преди 10 години

До До ЮАРРакетният двигател се прави първо от Роберт Годард в Щатите през 30-те. След това е Фон Браун. В СССР работи Королев и той заедно с други създава реактивните снаряди (англичаните също ги създават и качват на крилете на Москито през 44-та). Когато свършва ВСВ, Годард е изумен от напредъка на германците (много по-големи ракети от неговите). Годард е първият, който създава ракета с течно гориво - малко преди германците. След ВСВ и Русия и Америка си прибавят немските достижения.

112

Иво

преди 10 години

Ракетата Енергия,като възможности изпреварва сатурн 5.Престанете с тази пропаганда!Винаги се пропуска един важен момент когато се сравняват ракетите,каква е позицията и им спрямо екватора

111

Претория - ЮАР

преди 10 години

До До ЮАРИма една камара американски ракети, които могат да изнасят товари - Атлас например. Плюс това, Спейс Екс е първата частна сертифицирана компания за превоз в космоса - на Елон Муск (който между другото е от ЮАР и сега живее и работи в Америка). Че не са руснаците най-добри в космоса, това е ясно за цял свят, откакто още стъпиха на луната. Вояджер напусна Слънчевата Система, от Марс пристига неописуем обем информация, Джи-Пи-Ес (70 сателита) За военните сателити да не говорим.

110

Анонимен

преди 10 години

Някой да може да посочи класификация на НАТО където този кръстосвач е класифициран като "убиец на самолетоносачи"? Руска пропаганда.

109

Анонимен

преди 10 години

Също така правиш ли кразлика между дефанзивна и офанзивна доктрина.Американците винаги са развивали офанзивна доктрина, самолетоносачът е крайно и единствено агресивно въоръжение. На Русия не и е нужна такава техника. Самолетоносачът е оръжие за окупация и агресия, нещо с което САЩ се изхранват, не че Руснаците не са го правили, но отдавна нямат такива амбиции, да са неоколонизатори.

108

До ЮАР

преди 10 години

Тъпчо ЮАР, когато руснаците са направили първият ракетен двигател със затворен цикъл американците са си бъркали по дупките и са се клели, че това е невъзможно.Да, руснаците нямат производствения и технологичен капацитет на американците за много неща, но на бялото черно не казвай, в ракетостроенето руснаците винаги са били много по-напред от американците чисто научно. То затова и сега совалките на американците са в музея, а единствените, които могат да изнесат нещо в космоса са руските ракети.

107

Претория - ЮАР

преди 10 години

До АнонименАми представи си, че знам. Американски са двигателите - Сатурн5 качи първия екипаж на луната през 69 година и оттам насетне имаха още няколко мисии до луната. В онова време просто няма как да имат нещо общо с руснаците. Освен това, ракетните двигатели с течно гориво се правят от Фон Браун в Германия още през войната и от Роберт Годард в Щатите даже преди войната, та не са ги руснаците измислили. Руснаците правят два опита с подобна тежка ракета и се провалят.

106

Претория - ЮАР

преди 10 години

До АнонименРуските авионосци са много далеч от американските по размери, въоръжение, брой самолети, електронно обезпечение, технологично ниво и пр. Стават за вторични суровини.

105

Анонимен

преди 10 години

@112А ти знаеш ли на тази ракета чие производство е двигателя й? ;)

104

info

преди 10 години

леле колко заблудени хора има!!!!!!после се чудим,защо сме на това дередже.

103

Петко

преди 10 години

До 111. ***, ти за самолетоносача Адмирал Кузнецов чувал ли си ??

102

Анонимен

преди 10 години

ще бъде 98% елеменерано пхреди да достигне своите цели. С други думи тези "убийци" са да плашат другите флотилий, като нашата например. С американските "Тикондерога" и "Арлей Бърк" тези руски "страшилища" нямат никакъв шанс!!!

101

Анонимен

преди 10 години

Независимо от модернизацията, слабостта на този вид руски съдове е в ниското технолрогично ниво на БИС _бойно-информационни системи). Това предполага според руски източници малка степен на уязвимост на техните цели - американските самолетоносачи. Освен това, защитата на кораба е слабо ефективна срещу американските крилати ракети и палубната авиация. Така, че русите си признават, че този "убиец" ще бъде унищожен далеч преди да се опита да изтреля своето джепане! А дори и да изтреля, то джепането

100

Претория - ЮАР

преди 10 години

До явявяТая съвеЦка митология хващаше дикиш на времето. Сега не само, че пълно с инфо навсякъде и нищо не може да се скрие, но и мнозина от нас работим на Запад във високи технологии и картината е съвсем ясна. Американците създадоха ракетата Сатурн5. Излитат 3600 тона, 110 м височина. С нея ходиха до луната и изстреляха Скайлаб (едно парче). Руснаците нямат нищо подобно по размери. Двигателите на совалките са си американски. Горивата също. И много по-надеждни са от руските. Не падат в океана.

99

Анонимен

преди 10 години

Грешка! Терминът "убиец на самолетоносачи" си е чисто руска приумица! Те така си мислят още при проектирането на този вид бойни кораби. А дали това има нещо общо с реалността ? Отговорът е не! Няма нищо общо с реалността! Руснаците проектират тези съдове защото не могат да си построят самолетоносачи - извън технологичните им възможности са самолетоносачите. В противовес създават огромен брой ударни подводници и т.н. ракетни крайцери с надеждата да портиводействат на американските ударни групи!

98

явявя

преди 10 години

До RegistriranЗащото руснаците са успели да проектират двигател с по- малък шанс за дефект, който почти всеки път изстрелва совалките без аварии. Горивото е съществено важно по секретна " рецепта", докато на американците 1/2 от двигателите дават дефект.

97

Анонимен

преди 10 години

ООо Шамар-войвода иде с букетите...

96

Muntcho Demokrata

преди 10 години

И ордите тръгват с викове сърдити,и "Аллах!" гръмовно въздуха разпра.Върхът отговаря с други вик: ура!И с нов дъжд куршуми, камъни и дървье;дружините наши, оплискани с кърви,пушкат и отблъскват, без сигнал, без ред,всякой гледа само да бъде напреди гърди геройски на смърт да изложи,и един враг повеч мъртъв да положи.Пушкалата екнат. Турците ревът,

95

Анонимен

преди 10 години

В подкрепа на явеяв...Понеже сте любознателни потърсете в интернет информация за руско-китайският конфликт през 1967-*** година... И пак говорете кой с какви технологии разполага...