Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Бившият офицер Любен Григоров от Босилеград е задържаният за шпионаж българин в Сърбия, научи БНТ от източници в западната ни съседка.

Oще по темата
Според източниците Любен Григоров е арестуван вчера в Босилеград. Обискирани са неговата къща и работното му място в местния Център за култура.

До тази сутрин в района е имало засилено полицейско присъствие.

Според информации в регионалните медии Григоров е задържан за 30 дни за шпионаж.

В Босилеград Любен Григоров е работил като организатор на културни събития. Водил е фолклорен фестивал. Според източниците той е имал близки отношения с кмета на Босилеград.

По време на войната в бивша Югославия е бил офицер в армията, след което е започнал да се занимава с бизнес. Оттам е преминал към местния културен център.

Често е пътувал до България, където живее дъщеря му.

Премиерът Николай Денков потвърди, че български гражданин е задържан в Сърбия и срещу него има повдигнати обвинения. Той обаче не уточни какви са те.

Предстои Министерството на външните работи да поиска официална информация по казуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 5 месеца

кой поскрепя македонизма за влезе на антибългарска основа в нато и ес не са сърбите а огромната част от евроетлантическите ни партньори - Словения, Германия, СА,Щ, Англея, Хърватия

28

Анонимен

преди 5 месеца

След като сложи незаконна такса на газа за Сърбия и Унгария те ни мразят разбира се.

27

Анонимен

преди 5 месеца

Които искат отношенията ни със Сърбия да са лоши, изпълнават задачи от посолствата и мразят българското малцинство в Сърбия. За това работят ред хора явно получават пари отнякъде. Няма нищо по-естествено от това двете страни да са в съюз и Сърбия да повлияе на макетата да мирясат срещу нас защото тях нищо не ги коства в Мъкедония.

fallback