Снимка: Фондация "Българска памет"
fallback

Нападнат е културният клуб "Цар Борис Трети" в Охрид и е счупена табелата с името на клуба. Случилото се е около 12.30 местно време.

Oще по темата
„Разговаряхме с представители на ОССЕ в клуба, когато някакъв човек, който държеше нещо в ръцете, не можахме да видим какво, започна да крещи „фашисти”, вратата беше отворена, а когато гостите ни си тръгнаха, някой започна да замеря и счупи табелата с надписа Цар Борис Трети”, разказа за БТА председателят на Сдружението за утвърждаване на културните ценности на македонските българи Томе Блажески.

От сдружението са информирали полицията, която в момента прави оглед на място.

Културния клуб "Цар Борис Трети" в Охрид бе открит на 7 октомври с протести пред сградата, а прозорците бяха замеряни с яйца и твърди предмети.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Един турчин

преди 1 година

Братя българи, не се предавайте! Тази измислена "държава" РЕДАДЕ, НО трябва да се ЗАвърне при майка - България ПРЕДИ да бъде завладяна от шиптърите. Да живее Велика Албания!

59

Истина=Свобода

преди 1 година

Абсолютни глупости и лъжи са, че е имало народна "македонска" съпротива срещу българската "окупация" през ВСВ. Тук-там са правили саботажни акции сръбски комунисти, колонисти и сърбомани идващи откъм Сърбия и Косово! Местното население в Македония се е чувствало щастливо присъединено към Родината!

58

Анонимен

преди 1 година

Като са имали толкова много партизани 200 хиляди на брой то са имали поне наполовина ятаци,като през семейство яташко,че да ги подкрепят със скривалища и ядене,че муниции да им крият,а защо не са спасили 15 хиляди евреи за които все напомнят,по един в къща да са приютили и в партизански землянки да са настанили пак са щели да ги покрият,но на на царят се злят,че не ги спрял,а открил,ако бяха ги скрили нямаше кой да ги види,никой силно не се интересувал имало ли е евреи освен Хитлер,Химлер и др.

fallback