Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Новото правителство на Сърбия ще работи за бързо европейско присъединяване, но и ще поддържа своето приятелство с Китай.

Oще по темата
Това обяви сръбският държавен глава Александър Вучич, съобщи ДАНАС.

Държавният глава говори на летището в столицата. Там беше възобновен маршрутът между Пекин и Белград.

В момента се провеждат преговори за новия кабинет. Скоро трябва да бъде обявен и неговия състав.

Вучич обяви, че новото правителство ще е сръбско и ще следва интересите на гражданите. Основната идея е да се намери бързо европейско присъединяване.

Добави, че в кабинетът няма да е настроен срещу Русия. До момента той успява да запази близко партньорство със страната.

Очаква се скоро Сърбия да обяви новото правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

toti

преди 1 година

Тоя освен, че има приятели от женски род,има и от мъжки ,не знам как се викаше на това..май,,многоженство''....

29

И така,и вака

преди 1 година

Сръбия иска в ЕС,но и с Китай,и с Русия.С ЕС,но без НАТО.С ЕС,но без Косово. С Албания,но ако не е Велика Албания(а тя иска да е такава,с Косово и РСМ в нея). Много изисквания има за членството си в клуба,в който иска да влезе-хем да му ползва екстрите,хем да си върти политиката както и е изгодно.Да, но членството в такъв клуб е невъзможно без отказване от някои от националните дадености и придобивки.Или си член и се съобразяваш с общата воля,или си гледаш собствения интерес,но вън.

28

ПроСоТо

преди 1 година

АЗ поне не виждам нищо "лошо" в тая сръбска позиция..Напротив,мисля че е една от най-печелившите...И понеже съм си "ПроСоТо",не мога да пропусна темата и да не припомня следния виц:..-В един афтобиль пътуват Никсън,Брежнев и Тито..На първото кръстовище шофера попитал:-"Сега на къде?"..-"Естествено на дясно",отговорил Никсън..На следващото пак попитал..-"Естествено на ляво!",отговорил Брежнев..Спряли и пред третото..Тогава Тито казал:..-"Абе дай ляв мигач и карай на дясно".."СВЕ ЙЕ ЛЕПО У Югосла

fallback