Снимка: БГНЕС/EPA

Подкрепих искането на България за отварянето на македонската Конституция и признаването на българите за конституционна категория в Северна Македония. Това обяви председателят на Демократичният съюз за интеграция Али Ахмети, цитиран от Нова Македония.

Македонският представител коментира резултатите от преброяването в Северна Македония. България и Турция отхвърлиха резултатите, показващи много малък брой хора, определящи се като представители на техния етнос.

Още по темата

"Аз съм гражданин на тази държава и виждам коментарите. Струва ми се, че този сблъсък се води, за да се получи политически рейтинг. Преброяването се наблюдава от международни експерти и резултатът е това. Той беше покдрепен от ЕС и САЩ.", заяви Ахмети.

Допълни, че условията са били равни за всички. Сега основната тема е решаването на въпроса с България.

"Това е въпрос, който стои пред започването на преговори за присъединяване към ЕС. Българската страна настоява за отваряне на Конституцията и признаване на българите като конституционна категория. Аз подкрепям това, защото е нормално всеки да изрази своите чувства и не виждам някакви последствия от отварянето на Конституцията. Това не е заплаха за нашия суверенитет", заяви Ахмети.

Той настоява, че така страната ще демонстрира своите идеали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase