Снимка: БГНЕС
fallback

Лицензът на фирма "Беса транс" за извършване на международен превоз ще бъде отнет след катастрофата на АМ "Струма", която отне живота на 46 души. Това обявиха на съвместна пресконференция в Скопие външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи и на транспорта Благой Бочварски. Стана ясно и, че катастрофиралият на АМ "Струма" автобус не е бил регистриран.

Най-много - 20 са жертвите от село Студеничани край Скопие. Фикрие губи живота си в автобуса на АМ "Струма". Заедно с дъщеря си Аниса.

Oще по темата

Третият загинал от семейство Исени е Хамди Исени, регистратор в Общината, и съпругата му.

"Аз лично го познавах - много добър човек. Човек, който работеше от 20 години тук и в град Скопие. Човек, който допринасяше много за нашето общество", казва пред БНТ Муядин Абази, жител на Студеничани.

Хамди Исени е бил почти 60-годишен - пред пенсия. Цялата им фамилия е уважавана в селото.

Останалите 11 загинали от Общината са от близкото село Морани. Много добри хора бяха. Аз лично ги познавах. С други думи - не знам какво да кажа за тия хора", казва Муса, жител на Студеничани.

Бурхан Един, секретар на Община Студеничани обяснява, че е говорил с роднините, които вече са в България за разпознаване на жертвите.

Кметът на Община Студеничани Азем Садику прави тъжна равносметка: загиналите са от Студеничани, Морани и Долно Количани. Три села, населени с граждани от албански произход.

"Беса транс", казват местните, е всеизвестна фирма. Екскурзиите й до Истанбул са няколко пъти в месеца с по две-три нощувки на цена от 75 евро.

Автобусът на фирмата, според информация в медиите, е на 3 години.  Собственикът на фирмата обяви, че съдейства на разследващите, а компанията изказа съболезнования във Facebook на роднините на жертвите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Луцифер

преди 2 години

Хайде на евтините екскурзии! С любезното съдействие на талибан Ер-джолан.!.

7

Картинката е ясна

преди 2 години

На всички ни е ясно от самото начало що за стока са пътниците. Предвид имената на фирмата и пътниците, няма нищо чудно.

6

Ало Ало

преди 2 години

До Алооо Регистрация за туроператорска дейност. Тогава автобуса получава право да превозва пътници до дестинация в друга държава. Там има международни застраховки.. разрешителни за транзитно преминаване, пътни такси , групова застрахивка за пътниците валидна за държавите през които преминава ... много неща . Съвсем различно е от техническия преглед или регистрацията като МПС на автобуса.

fallback