Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Македонското министерство на транспорта и съобщенията започва процедура по отнемането на разрешителното на "Беса Транс“ - компанията, чийто автобус катастрофира тази нощ на магистрала "Струма". При тежкия инцидент загинаха 46 души, а други седем бяха ранени, предаде БГНЕС.

Според транспортния министър Благой Бочваровски "Беса Транс“ е извършвала международен транспорт без да има разрешително за конкретното пътно превозно средство. Катастрофиралият автобус не е бил регистриран в електронната база на министерството. Полученият лиценз от 2018 г. за "Беса Транс“ е бил нарушен от компанията и поради тази причина е започнала процедура по отнемането на разрешителното.

През целия ден ръководството и собствениците на "Беса Транс“ запазиха мълчания и малко преди 18.00 часа българско време публикува кратко съобщение, в което "изразиха съчувствие на семействата на близките на пострадалите". "Съдействаме на всички компетентни институции в РСМ и България с цел изясняване на причините за тази страшна трагедия", съобщиха от компанията и се извиниха на всички, че не са могли да отговорят на поисканата информация, защото се били в голям шок".

През целия ден днес близки на пострадалите чакаха пред офисите на компанията в Скопие да получат информация за случилото се, за състоянието на близките, но офисът остана заключен.

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 7 месеца

Автобусът може да е нов и пак се е запалил, може вината да в шофьора, но не е в пътя. Той си е перфектен. Ние сме планинска държава.Не може да е прави гладък като тепсия.

15

Анонимен

преди 7 месеца

Откъдето мине Гешев антихриста, трева не никне! В Сърбия също имаше инцидент днес, а Гешев замина за Брюксел. Съвпадение?

14

Анонимен

преди 7 месеца

До14Другото, което се потвърди официално, е наше - маркировката отразявала около 20 пъти по-ниско светлините от фаровете, т.е. все едно я няма)))Кога успеха да проверят маркировката през деня ли?