Снимка: архив, МВнР

Знамето пред сградата на българското консулство в македонския град Битоля е било свалено след увреждане на пилона. Актът беше осъден от външното министерство на РС Македония.

Още по темата

„Министерството на външните работи на Република Северна Македония остро осъжда увреждането на пилона и отстраняването на знамето на Република България в Търговско-икономическото представителство към Генералното консулство на Република България в Битоля. Този вандалски и безотговорен акт на физическо лице, чиято самоличност ще бъде предмет на разглеждане от страна на компетентните органи, в никакъв случай не бива да се отъждествява с населението на този традиционно консулски и космополитен град“, се казва в съобщението на министерството, цитирано от „Нова Македония“.

Македонското външно министерство подчертава, че подобно изолирано и неконтролирано отношение не допринася за усилията за задълбочаване на приятелството, добросъседството и сътрудничеството между двете страни, както и за съвместните усилия за напредък в стремежа на РСМ за по-нататъшно интеграция с ЕС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase