Снимка: Reuters
fallback

След като бе изслушан от Специализираната прокуратура на Съда в Хага за военните престъпления в Косово, премиерът на Косово в оставка Рамуш Харадинай заяви на сръбски език, че се е защитавал с мълчание, предават Танюг и БТА.

"Получих юридически съвет да не се защитавам и да не отговарям на въпроси. С това свършиха задълженията ми към съда. Други задължения нямам", каза Харадинай на излизане от сградата на прокуратурата.

Той каза, че не е запознат за какво става въпрос в неговия случай.

Oще по темата

Тъй като е използвал правото да се защитава с мълчание, не е запознат подробно с подозренията за ролята му по време на войната и не е получил подробни информации от прокуратурата.

Запитан ще му бъде ли повдигнато обвинение, Харадинай отговори, че не очаква това да стане, но не може да прави такива прогнози.

Харадинай подаде в петък оставка от поста премиер, след като получи призовка от Хага да бъде изслушан в качеството на заподозрян във военни престъпления.

По-рано днес пък се появиха медийни публикации, които твърдяха, че бившият премиер на Косово ще бъде разследван за търговия с органи на отвлечени сърби по време на войната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 4 години

Първите обвинения за търговия с органи излезаха в италиянските медии още преди близо 20год.!-Искаш да кажеш първите пропагандни статии... Щом за 20 години нищо не е доказано, няма да го остдят за това.

9

Анонимен

преди 4 години

И за Бойко Борисов нищо ли не каза ?

8

Анонимен

преди 4 години

психопат

fallback