Зоран Заев. Снимка: архив, Reuters
fallback

Да, ще се оттегля, ако не успее референдумът в Македония, но съм напълно сигурен, че той ще успее. Очаквам сериозни проценти. 75-85 на сто, съгласно процентите на гражданите, които са заявили, че са за ЕС и НАТО.

Така македонският премиер Зоран Заев отговори на въпроси на граждани по телевизия 1ТВ за това дали ще подаде оставка, ако не успее референдумът за името, пише скопският "Слободен весник".

Oще по темата

Гражданите няма какво да избират, нямат друга алтернатива. Те само трябва да потвърдят, че искат Македония да бъде членка на ЕС и НАТО, заяви Заев.

Македонският премиер каза, че все още не е обсъждано как ще бъде формулиран въпросът на референдума, но той ще бъде свързан с ЕС и НАТО и, разбира се, с решението за името.

Македония няма план Б. Около 80 процента от гражданите заявиха, че искат да са в ЕС и НАТО. Убеден съм, че гражданите ще вземат решението на референдума, заявил снощи Зоран Заев в предаването "Редакционен брифинг" на 1ТВ, пишат скопските медии, цитирани от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 5 години

Скопските люде които са се хванали като пиявици за някаква древност която не е тяхна,за българската история,език и земи които не са техни неминуемо ще изчезнат.Не ме интересуват тези неблагодарници към майка си България.Искаме си земите които Коминтерна ни отне и Сърбия заграби.Ще граничим с Албания скоро.

44

Анонимен

преди 5 години

Бащата на Вапцаров, личен приятел на Фердинанд и върховист, българин ли е или македонец?

43

Анонимен

преди 5 години

Какво общо има Гоце Делчев с БЮРМ, когато е роден в Кукуш, Гърция и е служил в българската армия?

fallback