Снимка: архив, Reuters
fallback

Рекордно количество високобюджетни холивудски филми през 2016 г. се превърнаха в провал за създателите си и заработиха по-малко от изчисленията на продуцентите, съобщава  MarketWatch.

За сравнение с предходната година, броят на финансовите холивудски провали са били два пъти по-малко.

Най-тежък погром са срещнали сега "Ловецът: Ледената война", "Костенурките нинджа" 2, "Легендата за Тарзан", "Ловци на духове" и "Денят на независимостта: Възраждане".

Отделно се отбелязва, че продукции със супергерои като "Батман срещу Супермен" и "Отряд самоубийци", са били доста критикувани от филмовите специалисти.

Изданието пояснява, че лъвския пай от бокс офиса отчита нашумели филми, много от които рестартират стари ленти или са части от големи франчайзи.

Според експерти, филмовата индустрия в Холивуд е пред криза, защото обществото не е склонно да търси непознати истории, а студиата изчерпват идеите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Хм

преди 7 години

а "Денят на независимостта: Възраждане" беше най-най-голямото разочарование, което съм гледал в кино - много внимателно ще следя отзивите, за да се навия да отида пак на кино...

9

Хм

преди 7 години

Изчерпват се идеите?! Кога ще направят филми по Фондацията, Хиперион, Звездата на Пандора, Говорителят на мъртвите, Майсторите на желязо... материал колкото искаш! Но да - за повечето от тези произведения се иска акъл, за да ги разбереш, а у средния мирикански *** даващ пари за кино се наблюдава лека липса на такъв... филмирани комикси гледат.. простотия...

8

Анонимен

преди 7 години

Вкарайте араби да ви правят филмите. Те не са излезнали от филма , мноооого яки филми ще направят , но ние трябва да ги гледаме от Марс.

fallback