—нимка: 8PM

—ветовната оперна звезда јнна Ќетребко ще има първа среща с българската публика на 20 март 2025 година в „јрена —офи€”. ќперната гала ще е под диригенството на маестро Ќайден “одоров със —офийската филхармони€.
 
Ќетребко започва сво€та кариера през 1994 година, за да достигне най-престижните оперни сцени. “€ е звездата на ћиланската Ћа —кала, ¬иенската ўаатсопера, ћетрополитън опера в Ќю …орк,  ралската опера в Ћондон, Ѕерлинската ўаатсоперa.
 
Ќетребко неизменно се отличава в света на операта като демонстрира диапазон и артистична чувствителност в образите на най-емблематичните оперни героини. ¬ репертоара й са включени опери на ћоцарт,  ¬ерди, Ѕелини, ƒоницети, ћасне,  √уно, ѕучини, „айковски, „илеа и много други.
 
Ќай-очкаваните й участи€ това л€то са в 8 спектакъла на ћиланската Ћа скала - “урандот/ѕучини, които започват от 25 юни и 3 спектакъла през август в јрена ди ¬ерона, “оска/ѕучини.
 
—ред многобройните си награди и отличи€ Ќетребко има три номинации за наградата „√рами“, немската награда „Ѕамби“, „ѕевица на годината” на класическите музикални награди BRIT, музикалната награда „ѕолар“ за 2020г., ко€то често е наричана „Ќобелова преми€ в областта на музиката“, а оценката на журито е, че „ƒа бъдеш виртуозен вокалист не е достатъчно. ќперата, като форма на изкуството, привлича публика и никой в съвременната епоха не прави това по-добре от оперната дива јнна Ќетребко. — нейни€ великолепен глас и харизма, т€ е повече от певица“.
 
ѕрез 2007 година от вестник „“аймс” Ќетребко е об€вена за една от 100 –те най-вли€телни личности в света. “€ е глобален посланик на бижута Chopard.

«аедно с јнна Ќетребко на сцената ще видим и нейни€ съпруг ёсиф ≈йвазов - драматичен тенор с процъфт€ваща международна кариера. Ќеповторимото звучене на гласа му, описвано като „метален, стенторичен и подчертано италиански“ (L.A. Times), и изключителното му сценично присъствие му позвол€ват да съчетава активната си оперна кариера с чести концертни из€ви.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase