Снимка: Bulgaria ON AIR

Лятото за група Innerglow идва с новата им песен “Освободен”. В нея има много танци, фънк китара и мелодични вокали. Музикантите споделят, че песента е чакала да види бял свят около година.

“Решихме, че е песен за началото на лятото, да донесе нови надежди. Чувстваме се мотивирани, заредени, това е идеята на нашата музика, на концертите си проличава още повече", сподели Тодор Ковачев  в студиото на "България сутрин".

В песента е включена и Марина Михайлова, която свири на саксофон. "Освободен" е третата песен на групата на български език.

"Всеки минава през различни трудности, трябва да се справяме със ситуациите, човек трябва да намери сили, стабилност и баланс, надежда към нещо ново. Трябва да знае, че всяко изпитание е за добро - това е урок, който трябва да се вземе", каза Матей Христосков за Bulgaria ON AIR .

В клипа към песента са включени и танци, което е нещо нова за групата.

"Музиката понякога представлява трудност. Дори в най-тъмните моменти, в музика, възприемана като депресивна, намирам нещо изключително дълбоко", сподели Матей.

Група Innerglow се готви за натоварено лято с участия в Ямбол, Бургас, Варна, Добрич. Все повече стават феновете на групата, особено след песните на български език. Изпълнителите признават, че до скоро някои са си мислили, че не са българска група.

"Все по-естествено идва българският език за нашата музика и писането на текстовете. На английски сме творили доста повече, в българския има специфична красота, която сме щастливи, че вкарваме в нашата музика", добави Тодор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase