174

Анонимен

преди 6 години

за да вземеш чисто 1000 лева, държавата прибира още почти толкова под формата на данъци и осигуровки, а от въпросните хиляда даваш поне 500 под формата на акциз и ДДС. А защо не вдигнат данък печалба на Гергов, Прокопиев, Донеч, Дончев, Ганчев, Ковачки, Божков, Пеевски, Бориславова и на другите грабители и престъпници около мафиота Борисов?

173

Анонимен

преди 6 години

Една нула изпуснах в комемтара по-доло :)

172

Анонимен

преди 6 години

Защото 10% от 150.000.000 са 1.500.000, а ако им искат повече, просто ще се изнесат другаде. Така работи капитализма, затова скачахте по площадите, не го забравяйте този факт.

171

Анонимен

преди 6 години

Много са сбърканите неща в бюджетите на ГЕРБ, но и предложенията на БСП не са нещо по-добро. Данък общ доход (ДОД) е плосък данък 10% от управлението на тройната коалация(ДПС+НДСВ+БСП) и тогава беше оправдано въвеждането му. Сега не бих казал, че трябва да се отмени, прекалено масово е укриването на доходи, а плоският данък поне малко възстановява справедливостта. Аз бих предложил друго: сумите до 20% над минималната работна заплата (МРЗ), да се облагат с 20% или 30% ДОД и 10% за останалата сума

170

Анонимен

преди 6 години

Запомнете - богат е не човек с 5000 лева заплата и ипотечен кредит, а онези с обществените поръчки, с хотелите, с откраднатите от държавата предприятия, с бентлитата и самолетите, за тях трябва да има високи данъци, а не за тези, които за учили много и работят много, за да си подсигурят що-годе добър стандарт на живот тук, в България

169

Анонимен

преди 6 години

Тетката да покаже на базата на какво иска да и се даде да управлява държавата? Какво може ? освен да налива от пусто в празно и лакардии, нещо друго може ли? Тя даже един квадрат плочки не може да нареди , поправки в данъчната система изчислила. И интересно от най-чупливия сектор - квалифицираните кадри, дето не им е скимнало не са заминали.

168

Анонимен

преди 6 години

Една фирма, за речем банка, или ЕРП дружество, или мобилен оператор, декларира годишна печалба от порядъка на стотици милиони.И вместо тяхната печалба да се обложи не с 10, а с 30%, те се чудят как на бачкаторите да им вземат повече.Че на мъжът ми заплатата му е над 3600, а пак едвам се оправяме- като платим кредити, две деца, разходи, парно, ток, храна. Защо на олигарсите с откраднатите от държавата предприятия, с хотелите, с фармацевтичните компании и бентлита ще им взимат 10 %, а на него 30 ?

167

Андрейчо

преди 6 години

Абе тая докога само ще иска ?! Досега не е ДАЛА нищичко за страната и народа ?! То така не става - дай,за да ти дадат! Безсрамница ! Тия от БСП все гледат по бай-Ганьовски -келе пир да има !45 години грабиха и се обогатяваха и още им се иска?!

166

Анонимен

преди 6 години

Бедната държава не може да бъде социална държава в условията на демокрацията и пазарната икономика. Така и не разбрах защо всички социални министри се хвалят, как насърчават определена част от населението на България да не работи и да живее на детски и социални помощи? Би трябвало да се срамуват от това, а не да се хвалят. Какво направиха всички досегашни социални министри за насърчаване на раждаемостта при българите - нищо, даже обратното, действията им са против раждаемостта при българите.

165

Анонимен

преди 6 години

Грешката ти колега е, че слагаш някаква пропорционалност между кадърност и заплата, която в повечето случаи липсва напълно. Като ръководител на проект ти казвам, че не е важно кой колко взима, а кой какво може. И да ти кажа в много от случаите тези дето могат най-много не са тези дето взимат най-много. На големите проекти им трябвар координатори, които в повечето случаи лесно се заменят, а всъщност взимат едни от най-големите заплати

164

Анонимен

преди 6 години

Че каква социална държава е България? Ако искаш нещо истинско си плащаш! Има разни симулирани социални блага, но нищо истинско. Безплатна закуска в училище - ама тя само тесто и палмово масло - дефакто отрова. Безплатно образование - ама учебниците пълни с недомислици, дефакто отрова за ума, безплатно здравеопазване - опс свършиха направленията, безплатна детска градина - сори, няма места. Даже безплатно умиране няма така че хайде да се осеферчи малко БСП

163

Анонимен

преди 6 години

Искам *** всеки един от хората пишещи тук под 40 да им кажа съвсем отговорно, че те няма да взимат пенсии. В пенсионните фондове няма да има достатъчно пари заради нулевия лихвен процент, както и негативния лихвен процент за банки, държащи парите си по сметка към ЕЦБ. Много сложна е в момента ситуацията с пенсионните фондове...

162

до 163

преди 6 години

Колега, замисляш ли се за следната ситуация:Решава се да се прави бизнес Х в България, както във всеки бизнес има и големи хора и малки. Приемаме че е много як и много печеливш 10 човека на 5000лв заплата кадърни хора, ръководят много, от тях зависи много, след това около тях ще има поне 5-15 по-ниско квалифицирани които да помагат. До тях е възможно да има още 20 ниско квалифицирани с още дейност. Всичко зависи от фирмата.Но ако махнеш първите 10 дали другите 35 ще имат работа?

161

Dies Irae

преди 6 години

До АнонименВ БГ един *** струва на държавата колкото 2 социално слаби на Германия (преки плащания + нанесени материални щети) и основния проблем е, че *** като отиде да роди защото се отелва за 24-ти път от горския дух не го кастрират, а си ги развъждаме и те си крадат и безчинстват закриляни от НПО-та и държавата която също реве за пари и като искаш тя да си свърши работата се почва едно, ама ние не видяхме, ама ние незнаем. Какво стана с картела при горивата, а? Видяхме колко работят!

160

Анонимен

преди 6 години

Не знам коя богата държава е с ниски данъци. И то равни за всички! А у нас богатите смятат, че и това е много и крият данъци и не плащат заплати. Може би си плащат на тъмно, за да пазят статуквото и да не им затрият бизнеса. Е, така не се прави богата държава, а само дебели вратове!

159

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 160то пък в България едни помощи, едно чудо, едни пенсии, да ти кеф да си социално слаб, да работиш 2 седмици в месеца по 4 часа за 47 лева.Вместо да гледате в паничката на най-бедните, се запитайте защо данък печалба е само 10% - най-ниския в Европа.

158

до Dies Irae

преди 6 години

Много хубаво им го казваш!

157

Анонимен

преди 6 години

тези 2 829 626 които ще дават по-малко, да не бързат да го сънуват, защото аз не помня някога държавата да е намалявала данъци, все само ги вдига.

156

Анонимен

преди 6 години

Като цяло идеята им е дигнат данъците на хората които взимат над 3600лв на месец. Много хора се бият в гърдите, че са се върнали да оправят България от чужбина със знания и практика, зимат големите заплати, ама като дойде време да се дават пари за да се оправя България и бързо се обръщат нещата. Така е във всяка социална държава, богатите издържат бедните, що ви е толкова трудно да го приемете?

155

Анонимен

преди 6 години

значи 2 829 626 ще дават по малко , а 120 000 ще дават повече и държавата ще е на плюс. Интересно! Само че *** забрави от тези 120 000 да извади чужденци които имат купени и наети апартаменти в София и декларира всяка година по над милион, за да се възползват от данък 10% на физическо лице + 5% дивидент и много бързо ще се изстрелят, а тя ще остане с пръстче в уста. Ще има пак, сори на работещите ама увеличението ще е за всички.....