154

Dies Irae

преди 6 години

КАТО ТОВА НЕ Е САМО ЗА ПЪТИЩАТА, А ЗА ГОРИВА, ЗА ХРАНИ, ЗА ЛЕКАРСТВА И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ВСИЧКО ЗА КОЕТО СЕ СЕТИШ. И НАКРАЯ ЕДНА ТЛЪСТА ЛЕЛКА ТИ СЕ КИСКА ПО ТЕЛЕВИЗОРА И ТИ КАЗВА, ЧЕ ТИ КОИТО РАБОТИШ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАШ ПО ВИСОКИ ДАНЪЦИ ЗА ДА МОЖЕ ТЯ И ДРУГИТЕ ПОДОБНИ +РОДНИНИ И ТЕМ ПОДОБНЕ ГРОЗОГРУХТЕЛИ ВСИТЕ БЕЗ 1 ДЕН ТРУДОВ СТАЖ ДА ВЗИМАТ ЗАПЛАТКИ БАРАБАР С ВСИТЕ *** КОИТО СЕ МНОЖАТ БЕЗКОНТРОЛНО, НО И ТЕ СА НА ТВОЯ ИЗДРЪЖКА.И КОГАТО СТАНЕ ВРЕМЕ ЗА ПЕНСИЯ ДА ТИ КАЖАТ ЗА ТЕБ НЯМА!!!

153

Анонимен

преди 6 години

Съгласен съм, че в България има много които чакат да се облагодетелстват от държавната помощ, но повярвай ми, в Германия също е пълно с такива индивиди. Дава им се толкова, колкото да могат да оцелеят. Плаща им се жилището и имат по 200 евро на месец за ядене. Който иска повече (а това е всеки нормален човек) се хваща да учи или да работи. Социалната им политика е чудесна и работи добре. Има и недомислици които дразнят, като задължителна такса телевизия по 20 евро на месец

152

Анонимен

преди 6 години

Ако се спрат субсидиите на партиите ще имаме същият приход.

151

Анонимен

преди 6 години

Добре , че няма да се докопат до властта, иначе са способни на големи поразии - вече видяно и изпитано от БСП...уж столетница , пък не и увря главата...

150

Dies Irae

преди 6 години

От 6мил. население - 5мил. са на издръжка на работещите 1 мил. ЗАТОВА ПАРИТЕ ВСЕ НЕ СТИГАТ И ВСЕ СЕ ДИГАТ ДАНЪЦИ! АКО В ГЕРМАНИЯ ПЛАЩАШ ДАНЪЦИ И ЗНАЕШ + ВИЖДАШ КЪДЕ ОТИВАТ ДАНЪЦИТЕ ТИ, ТО В БГ КАТО СИ ПЛАТИШ ДАНЪЦИТЕ И СИ КАРАШ КОЛАТА, НАЦЕЛИШ КРАТЕР КАТ ИДВАТ И ТИ ПИШАТ АКТ ЗА НЕСЪОБРАЗЕНА С НАЦЕПЕНАТА КОЛАРСКА ПЪТЕКА СКОРОСТ, СЛЕД ТОВА ОТИВАШ ДА СИ ОПРАВЯШ КОЛАТА И ПЛАЩАШ ОСВЕН РЕМОНТА И ДДС ЗА ЧАСТИТЕ И ТРУДА И ВСИЧКО ТОВА ЗА УДОВОЛСТВИЕТО ДА СИ СИ ПЛАТИЛ ДАНЪЦИТЕ И ПЪТИЩАТА ДА СА ЛЕШ. ТАКА Е

149

Анонимен

преди 6 години

как ще се казва новия прогресивен данък - данък лила ли? или данък терминал 2? щото то е ясно къде ще отиде разликата - в светлото бъдеще на България и на много хора няма да им понесе....

148

Анонимен

преди 6 години

тия от ОПГ Герб и ОПГ БСП са най-големите олигарси и за това си мълчат като пукали за данък печалба, а само се чудят как още по -качествено да оберат мизерния народ, който се чуди дали хляб, или ток, или лекарства да си купи, и дали ще може да отгледа едно -единствено дете.

147

Dies Irae

преди 6 години

До Анонимен 147Ако в Германия като си платил данъците си държавата после ти дава, то в БГ не е така. Парите отиват за изхранването на 1,5мил. *** (уж безработни, дефакто мързеливи, перманентно бременни ***) 2,5 мил. пенсионера (от които не малка част бивши държавни *** които и заместниците им (сегашни държавни ***) не са плащали или плащащи в момента осигуровки, и почти 1 мил. държавни *** които са назначени само за да симулират дейност и да взимат заплата.

146

Анонимен

преди 6 години

С вдигане на данъците досега потъващ икономически кораб не е бил спасен. С нови нормативи, закони и данъци само ще увеличат пробойната, ама те толкова си могат.... По принцип в България всичко е прекалено евтино, като цена и като качество, оттам идват проблемите. Работниците са евтини, ама и изработеното е такова, здравеопазването е евтино, ама и лечението е такова ....и така до край света. Има нужда от сериозна реформа и не, не се започва от плоския данък ....

145

Анонимен

преди 6 години

Да си програмист не е нищо особено и програмистите не взимат най-големите заплати, противно на разбиранията на масовката. Хората на ръководни и дисциплинарни позиции взимат доста по-големи заплати, а те не пишат код. Така че незнам какво се превъзнасяш че пишеш код. Шеф съм на отдел от 40 човека дето пишат код, а не съм добър програмист. Не търсете във възнаграждението особена логика, защото я няма. Има хора дето заслужават по-голяма от моята заплата, ама взимат 3 пъти по-малко.

144

Dies Irae

преди 6 години

До 133.80 лева ама таратанци.А парите който се плащат от работодателя? Аз за това съм писал данъци от работника и работодателя. Това е цялата сума която се плаща от името на работника + колко струва на работодателя.Няма грешка в сметките. Да се премахнат дублирани данъци (например ремонт на колата след платени данъци и изминати по малко от 100к км да е без ДДС? или премахване на винетка и пътен данък след като за горивата се плаща акциз и ДДС?) Защо не намалим данъците на всички?

143

Анонимен

преди 6 години

А защо не вдигнат данък печалба на алчните работодатели, които първо откраднаха държавните активи, после крият печалби, крият осигуровки и ревът, че робите, готови да бачкат за 200 евро на три смени свършили? Навсякъде в Европа и в Сащ данък печалба е много по-висок от мижавите 10%, такъв е само в офшорните зони. А бедния българин освен ДОД плаща и осигуровки, и акцизи и кво ли не

142

жената мъж

преди 6 години

*** обеща, че БСП ще победи на парламентарните избори, но не си изпълни обещаниието. Ако жената мъж(***) е и мъж да подаде оставка сега след тежката загуба на БСП на изборите, така както преди направи Бойко, а сега веднага след изборите направиха Радан и Лукарски и други доблестни мъже. Ако ли пък не го направи, БСП я очаква следващата 13 поредна изборна загуба от ГЕРБ, този път още по-съкрушителна.

141

Анонимен

преди 6 години

До тоя,дето пише алгоритми:Да не си ги измислил ти,че се хвалиш.Така ,както ти ще се научиш да лепиш плочки,така и аз мога да се науча да пиша алгоритмите.Само,че след 1-2месеца друго ще говориш,бъди сигурен.

140

Анонимен

преди 6 години

Ами прости сме си българите, но и не само ние. Аз взимам огромна заплата в Германия и плащам 45% от нея за пенсионно, здравна осигуровка и социални. И знаете ли какво? Нямам против да плащам, защото знам, че ако утре ме блъсне кола или недай си боже стане нещо друго с мен, което да ме направи неработоспособен, ще взимам солидна държавна помощ. Горд съм, че с моите пари помагам на обществото, дори и на пияниците които циклят пред банхофа. Всички вие които плюете хората с нисък доход се засрамете.

139

анонимен

преди 6 години

Браво на Корнелия Нинова!Тоя път я подкрепям.Поне сега мисли за народа.

138

аз-ът

преди 6 години

До всички,които обиждате работниците на мин.заплата,забравяте,че сме бедни именно заради вас.Защото не може един да взема 460лв,а другия 4600---По кой начин аз допринасям за бедността ти ?С това, че аз пиша алгоритми а ти лепиш плочки ? Ами аз мога да се науча да го правя. Ще отенеме време, нерви и предполагам определно количество плочки ще идат курбан, но ще го направя. А ти -кога ще почнеш да правиш това което аз правя?

137

Анонимен

преди 6 години

А аз виждам злоба именно във вашите коментари,дето не искате отмяна на плоския данък.Въпрос на гледна точка и лични интереси.

136

Анонимен

преди 6 години

Инвстициите падат защото няма квалифицирана работна ръка, защото бюрокрацията е огромна, защото институциите не ти съдействат , а ти поставят капани, защото инспекцията по труда в Европа ти идва на посещение и ти подаряват аптечка и само ти дават съвети ако си млада фирма, а у нас започват да те тормозят всеки втори месец, защото няма свестни счетоводители и адвокати, защото у нас е тъй. Хората идват и след 6 месеца бягат. И е разбираемо.

135

fdf

преди 6 години

хайде стига сте плямпали кой кого щял да храни и кой ми бил произвеждал чушките. Никой не ми дава даром нищо. Всичко си купувам с пари от магазина - чушки, домати, краставици. Хранели ме били те. Всички сме в пазарни отношения и стига сте гледали в портфейлите на другите. Който колкото си изкара. Точка. Да сте учили, да сте се мъчили. Като не сте - ще се мъчите сега. Дреме ми колко щели да вдигнат данъците. Хващам си партакешите и чао. Ама вие къде ще идете, като сте кръгли нули?1