214

Капиталист

преди 6 години

Само при комунизма има плосък данък, при капитализма работниците които работят повече или е са с по висока кфалификация и получават повече плаща по голям процент данък - така е на запад при капитализма. Капитализмът е най-справедливата система, защото преразпределя доходите на работниците като взима от тези работници които имат високи доходи и раздава на хората с ниски доходи и не безработните за да няма недоволства и революции и да бизнеса да се развива и да прави големи печалби.

213

въпрос

преди 6 години

Ти като си фашист и пияница да не би да си по-стока.

212

Анонимен

преди 6 години

Северозапада е най беден щото беше най силно демократизиран -ликвидира окрадоха и опустошиха всичко, което оня лошия строй беше построил. Като затвориха ВСИЧКИ промишлени предприятия и ликвидира земеделието и хората се изнесоха по света да карат тирове и да берат ягоди.

211

Анонимен

преди 6 години

В западните страни, например в Германия, Франция и Англия данъците са много високи -за хората с над средни доходи досигат до 40-50 процента, за богатите - 60- 70 процента, а за бедните работници с ниски доходи и за бедните пенсионерите пък има намаления на данъците и дори освобождаване от тях. Така че Нинова прави един много срамежлив опит малко-отмалко да увелечи данъците за по-богатите. Но такава стъпка изисква публичен дебат и широка информационна кампания, за да се види какво ще спечели от това бюджета,с колко ще се облекчат най-бедните и за да се види, че хората средна ръка няма да загуб

210

Анонимен

преди 6 години

Оня с очилцата, бившия комсомолец, който открадна Арсенал Казанлък и всяка сутрин реве по телевизията колко били мързеливи българите и как не искали да му работят за чутовните 800 лв бруто и иска внос на украинци- дали пък ако му направят данъка 50% няма да се сети да вдигне заплатите?

209

До Северозапада

преди 6 години

Затова в тоя край сте бедни и гладни - защото ума ви е малко и сте комунисти.Затова ви наричат СевероЗападналия край, затова сте най-бедния регион в Европа!Крадливи, мързеливи комунисти и пиянници- тава сте вие.

208

бесен

преди 6 години

Това е безобразие. От къде на къде ще връщат прогресивния данък. За да може някои да лежат, а другите да плащат и за тях ли? По-честен данък от плоския няма! И как така фирмите, които не плащат осигуровки и данъци ще си останат с 10% плосък данък, а ще мачкат пак работещите? Нещо много се забрави БСП!

207

пусти мерак за власт

преди 6 години

КУРнелката отново дърпа струната на завистта!И пет пари не дава за последиците!На комyнетaтa им дай да лъготят и крадат,за друго не стават!Ако ги бяхме изринали 91-ва,сега щеше да е друго!Ама като сме т-ъ-пи,хак да ни е!

206

Анонимен

преди 6 години

Не става въпрос за малки магазинчета, а за големите фирми с милиони печалба. А теб като не ти излиза сметката с магазинчето за китайски стоки, отивай да береш ягоди или да караш тир.

205

какви ги дрънка?

преди 6 години

С данък дивиденти Нинова се изложи !!! -който имал фирма плащал 5% - МОЛЯ ? ?? Когаааааа???фирмата плаща 10% +касови апарати +по-скъп ток +наеми +счетоводство +побликуване на отчет и тн -малка фирмичка квартално магазинче.

204

риторично

преди 6 години

До АнонименДай пример за моята неграмотност! Що си мислиш, че тия с големите заплати са и големи специалисти? Що си мислиш, че тоя с малка заплата е човек без образование? Имаш ли реална представа как е положението в страната и какви заплати се плащат? Всички вие заслужавате, хората да се махнат от Бг и да ви оставят да се справяте с всичко сами. И да видим кой ще пълни хазната с данъци.Аман от книжни плъхове, които от офиса по- далече не са отишли!

203

риторично

преди 6 години

До Dies IraeГледай какво ще стане, когато ние, дето не можем да заработим, се махнем от тук! Да видим кой ще ви работи и ще ви пълни гушите, и на чий гръб ще лежите! Щото вашите гуши нямат напълване. И не само вас носим на гърба си, носим на гърба си и вашите семейства.Чакайте украинките и молдовките да ви пълнят гушите!

202

Анонимен

преди 6 години

Другаря Гергов плаща 9 % ДДС за хотелите, които открадна. Като си сипе бензин на С класата или като отиде на ресторант не плаща ДДС, за разлика от един наемен работник. Другаря Гергов крие осигуровки и плаща жълти стотинки на работниците си. Обаче г-жа Нинова, понеже е лява, предлага да се вдигне данъка на счетоводителката и юриста на др. Гергов, да не би др.Гергов да си вземе хотелите и да ги занесе в Кан. Иначе, ако счетоводителката отиде в Кан да мие чинии, няма проблем. Кое им е лявото на т

201

Един от Северозапада

преди 6 години

До толераЗДВчера, буквално вчера, говорих с бизнесмен, близък по рода на своя бизнес с много фирми в нашия край. Знаеш ли какво ми каза той за "корупционната ставка", която споменаваш? При комунисти, царисти, също е имало, но била в границите на 8-10-12 % максимум .Било що-годе поносимо. Сега при герб тази, същата такса, била от 20-30 , че и до 50% прочента стигала, стигало се е до изземване на бизнес даже.Така че-не се сърдете че строителите при Герб строят лошо, принудени са, иначе-друг идва.

200

толераЗД

преди 6 години

Според мен това е нужно, НО:- Не от тези хора (имаха своя шанс)- Първо трябва да се намали корупционната ставка (така реално ще се вдигнат постъпленията в джобовете на рептилите)- Е нужно и диференциране на ДДС за основни продуктиНужно е, ЗАЩОТО:- Бидейки уникалната дестинация с ниски данъци, единственото което привлича чуждестранните инвестиции в момента са ниските заплати...- В идеалния случай ощетените семейства ще могат да получават повече от държавата (ако намалее корупцията)

199

Един от Северозапада

преди 6 години

За образованието-съгласен съм напълно."Парите следват ученика" го доубиха, както доуби здравеопазването това, че здравето се превърна в стока.едно време, даже и по турско, са се отваряли училища, после, по-късно, даже и с дарения са строени болници, санаториуми.Днес ги затваляме, "поради несъстоятелност", все едно че са поредното фалирало квартално магазинче...

198

Анонимен

преди 6 години

Добре че не са на власт,а и няма да дойдат с тези решения

197

Solar Power

преди 6 години

До АнонименВъв Франция стига 70 % - Е като има във Франция такъв данък точно затова и фирми като Apple,Google и останалите от този калибър централите им са в Ирландия, Люксембург или други места. И точно такъв тип фирми какво ше направиш ? Ще забраниш продуктите им в БГ ? Пълни глупости ви говори БСП отново.Вдигането на данъци нито ще накара икономиката да работи нито ще помогне на глупавите и бедните. Поне до момента по целия свят никога не е помагало.В момента е най-справедливо за всеки 10%

196

Анонимен

преди 6 години

Еее ще изгоните и последните специалисти с добри заплати от България

195

Кривондел

преди 6 години

Единствените, които НАИСТИНА плащат данъци и осигуровки в тази държава, са младите хора, които работят. Нинова май иска да накаже точно тях, като им вземе именно парите, с които те да отглеждат деца. Никой от нас няма да си метне капата и да роди още 4-5 деца, защото майчинските станали 500 лева. Защо взимате парите от НАС, за да ги давате на ТЯХ?