95

Ани

преди 6 години

Ако сте забелязали, тези които имат най-големи изисквания обичайно допринасят най-малко. Поради това идеологемата: От всекиго според възможностите - всекиму според потребностите възпитава ***.

94

Helleborus

преди 6 години

До 19 За това не е виновна демокрацията, а липсата на демокрация. Демокрацията е действително управление на разни корпорации днес, те произвеждат и нейната идеология. Но това не пречи да се борим за истинска демокрация. Защото чудовищата по света не изчезват, те само се видоизменят, нагаждат, те могат да те управляват през всеки строй, включително комунистическия. Защото са част от самите нас. По-малко контрол в мисленето, поне ще развърже ръцете на хората, които имат потенциал да се борят с тях

93

1

преди 6 години

А стига с тези западни инвеститори и бизнесмени моля.Имаме си прекрасни , наши родни за чудо и приказ - свинаря гергов, парвенюто банев, приватизатора на милиони ДДС ковачки и цяла плеяда комунистически клептомани,златев от лукойл които 15 г. работи на "загуба".За какъв дявол са ни западните окупатори като ЕВН,Хюлет Пакард,Шнайдер, Либхер, Осрам и все такива компании,развалящи морала на българския работник със заплати по 1500-2500 лв., а някои и значително повече,кофти пример е това другари.

92

Анонимен

преди 6 години

Гнусна статия! "партньори в голям интеграционен проект", "имиджа по-скоро на непокорни колонии", "Ако това ви плаши, трябва да знаете, че има поне един защитен вал пред екстремизма". Не ме плаши това, а точно обратното. Плаши ме, че този ЗАЩИТЕН ВАЛ СРЕЩУ ЕКСТРЕМИЗМА всъщност е от бавачките на истинските екстремисти и главорези, които идват и превземат европа ден след ден. Аз на времето мислех, че европейците са хора, които всичко правят ефикасно. Всъщност ефикасно мога само да симулират работа.

91

Анонимен

преди 6 години

Ако ги нямаше западните инвестиции в източноевропейските икономики, сега положението щеше да е плачевно мизерно. След 45 години мозъчни промивки, източноевропееца е дресиран да бъде работник, без никакви стремежи и амбиции. За да развиеш силна икономика, ти трябва силен предприемачески дух и култура, а такива се срещат много рядко дори днес в Източна европа. Лошия късмет да попаднем в съветската сфера на влияние след ВСВ ни постави в това положение, от което можем да излезем само ако се стегнем.

90

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 97Тогава сами си произвеждахме всичко, сега внасяме всичко, а си изнасяме децата.до това води комунизЪма - фалит на държавата.

89

Ф.М. Достоевски

преди 6 години

До АнонименОт кога униатите са православни?---------------А според тебе откога не са?И кой е по-православен, руския патриарх или румънския?

88

Анонимен

преди 6 години

По-добре колония на богат господар, отколкото казармена мизерия!!!Това е робският ни манталитет. 500 годнини немогат да се изтрият така бързо. Готови сме да стоим на тясно за порцийка храна.Все комунизмът ни е виновен. Все Маркел ни е виновна, Все Путин ни е виновен. Все НАТО ни е виновно.Но ние си избираме нео-пашите които слугуват.

87

Родоотстъпник

преди 6 години

Да колонизира!!! Пара да играе, оборот да има, не като при соца да бачкаш за 200 лв. и да се хвалиш пред съседите, като си купиш пералня или цветен телевизор. По-добре колония на богат господар, отколкото казармена мизерия!!!

86

Анонимен

преди 6 години

До 83Тъп ***, а двата милиона българи по света кво бачкат? Доктори, инженери, програмисти са 5%. Другите са тираджии, чистачки, старцегледачки и мизерни бачкери- дали във фабрика, дали на полето. Един Видин преди 89- година имаше около 100 хил население и десетки предприятия. Сега са макс. 30 хил. , пенсионери и роми. Тогава сами си произвеждахме всичко, сега внасяме всичко, а си изнасяме децата.

85

Анонимен

преди 6 години

Колонизира ли западният капитал Източна Европа? Та нали за тва ни приеха набърза и в ЕС и НАТО . Сложиха ни за всичко което произвеждаме квоти, настаниха се на нашите пазари, сига произвеждаме безработица, сирене от сухо млеко плюс палмово масло, втора употреба коли, дрехи и храна. Само тва да е.

84

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 27Имахме!

83

Анонимен

преди 6 години

До Ф.М. Достоевски 85От кога униатите са православни?

82

Мара сакантията

преди 6 години

Разбира се ,че е по-приемливо да те колонизират руски пиянки , тогава поне пиенето ще ти е без пари!

81

Анонимен

преди 6 години

Ние сме руска колония.И "Булгаргаз" и "Лукойл" не са Западни компании.Да не говорим, че "Лукойл" от 10 г. не плаща данъци, защото "работил на загуба".Кога ще се освободим от Раша?

80

luckyman

преди 6 години

Не сегашно, а в минало свършено време! Отдавна еИзточна Европа е колонизирана! разбира се най-явно е при източноправославни, славяно-говорящи и пишещи, особено с емоционални връзки към Русия! Не бива да се пренебрегва и % на ромите като фактор, определящ отношение и положение....

79

Ф.М. Достоевски

преди 6 години

Разбира се, че ще произвеждат.Румъния е лоялен съзник, не са някви безбожни про стаци, които мечтаят да лижат руски ботуши. Румъния има ПРО, има Ф-16, има натовска армия.Освен това в Румъния няма цяла прослойка руски зетове и полуруски ***, които дърпат страната назад. Има в Букурещ паметник на сталинския фашизъм като в София?

78

Ф.М. Достоевски

преди 6 години

Румъния по статистика и де факто е най-православната страна. В света! Най-голям процент селско население и най-много вярващи и практикуващи православни. Не руските фашисти, които ползват Православието като смокинов лист за империализма си.

77

Анонимен

преди 6 години

Нали уж Путин бил диктатор, а яловата баца, дето управлява Европа от 2005 насам и ще продължи да ни управлява, тя каква е?

76

Ф.М. Достоевски

преди 6 години

Румънците не плачат, че западния капитал ги "колонизира". Бачкат и правят пари. Българинът е дървен философ, постоянно търси под вола теле. Предпочита да гладува, но да не работи на "чорбаджиите". Иначе ако ги питаш, сички искат заводи, фабрики, селско стопанство... Но друг да се гърби.