Снимка: БГНЕС

"Помня Кирил Маричков като човек за пример. Той беше всеобхватен. Освен, че беше музикант, че пишеше песни, можеше да се говори с него по различни теми“, каза Милена в студиото на NOVA.

Тя сподели, че една от причините да свири на китара е, заради вдъхновението, което е усетила по време на концерт на "Щурците", когато е била в 5 клас. "Явно още тогава са ми пуснали искрата, която ме запали“, каза още Милена. И сподели, че се учела да свири на китара на песента на групата - "Две следи".

Васил Георгиев – Васко Кръпката сподели, че Кирил Маричков е бил "чешит". "Коя рокзвезда не е чешит", посочи музикантът. И допълни, че като "новобранец" е следвал съветите на българската легенда.

Милена сподели, че в миналото всички те са били идеалисти и да останали такива и до днес. Васко смята, че като музиканти в годините на прехода са дали надежда на хората.

"Песните са като децата. Не можеш да обичаш различно. Преди бате Кире да отлети слушах "Дяволски сезон" и сега тя ми е любимата“, сподели Васко.

Музикантите казаха, че в саудтрака на българската демокрация включват песни като "Комунизмът си отива", "Не'ам нерви“, "Вдигни очи" и др.

"Заветът на Кирил Маричков е човещината", сподели Васко Кръпката на финала на предаването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase