Снимка: Sky News

Феновете на принцесата на Уелс останаха неприятно изненадани от новия портрет на кралската особа. Той е нарисуван от Хана Узор, британка със замбийски корени. Произведението на художничката е на корицата на Tatler Magazine за месец юли и е част от поредицата портрети на кралското семейство.

Това не е официален портрет на Мидълтън и тя не е позирала за него, съобщава Sky News.

Художничката Хана Узор е гледала много снимки на принцесата, за да може да се запознае максимално с образа ѝ. На портета Кейт е с дълга бяла рокля, а ръкавите са покрити с кристали. Визията Узор е взаимствала от държавен банкет през ноември 2022 година. Тогава е първият прием по случай на управлението на крал Чарлз Трети.

Тя добави още повече блясък за събитието с тиарата Lover's Knot, обеците с перли и диаманти от Южно море на принцеса Даяна и перлената гривна на кралица Елизабет.

"За мен беше наистина интересно да разбера коя е тя“, заяви художничката.

Новият портрет на Кейт идва седмица след като художникът Джонатан Йео представи официален портрет на крал Чарлз Трети като монарх. Той също беше посрещнат доста противоречиво. Йео беше критикуван заради интензивния си червен фон и цялостния тон - който някои смятаха, че изглежда, че кралската особа е в "ада“.

По-късно обаче Йео защити работата си, като каза, че е искал да постави "по-голям акцент върху улавянето на характера и същността“ на Чарлз по по-модерен начин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase