Снимка: Getty

Актьорът от "Карибски пирати" Тамайо Пери почина, след като беше нападнат от акула, докато сърфираше на Хаваите.

49-годишният мъж е починал в неделя следобед, потвърдиха службите за спешна помощ на Хонолулу на пресконференция. Те са били извикани на плажа Малаекахана около 13:00 часа местно време. Но Пери, който също е бил и спасител, е обявен за мъртъв от парамедиците, след като беше изваден на брега с джет.

Пери участва в "Карибски пирати: В непознати води", четвъртият филм от поредицата. Във филма от 2011 г., който следва Джони Деп като ексцентричния пират капитан Джак Спароу, също участват Пенелопе Круз и Джефри Ръш.

Пери имаше роли и в "Изгубени", "Хавай 5-0", "Синята катастрофа" и "Ангелите на Чарли 2". Участвал е и в реклама на Coca-Cola.

Роден в източната част на Оаху, Пери сърфира професионално повече от десетилетие.

В анонса на Oahu Surfing Experience, където е бил инструктор, той описва преживяванията си докато сърфира върху "най-смъртоносната вълна в света".

"Това малко момче от острова на времето може да се справи с най-добрите в света", пише той.

Той също така казва, че преди няколко години е участвал в "странна катастрофа, която се превърна в почти фатално преживяване".

Пери не уточнява какво е включвал инцидентът, но казва, че се е случило поради "неосведоменост" на някой друг.

Изпълняващият длъжността ръководител на службата за океанска безопасност на Хонолулу Кърт Лагер каза, че Пери е "спасител, обичан от всички", добавяйки, че е добре познат на северния бряг на Оаху, както и по света.

"Личността на Тамайо беше заразителна и колкото и хората да го обичаха, той обичаше всички останали повече. Нашите съболезнования са към семейството на Тамай", допълни той.

Кметът Рик Бланджиарди повтори чувствата на Лагер, наричайки смъртта на Пери "трагична загуба".

Обръщайки се към пресконференцията, той каза: "Тамайо беше легендарен водач. Той беше много уважаван. Израснал е точно тук и е просто страхотен член на нашия екип за океанска безопасност.“

Той каза, че получаването на такова обаждане в неделя следобед е "трудно за представяне" и призова семейството на Пери да получи уединение, за да скърби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase