Снимка: БГНЕС

Здравето на крал Чарлз III и колко дълго той ще остане на трона се превърна в една от най-обсъжданите теми в Обединеното кралство.

Причината за това станаха подутите ръце на монарха, които изпъкнаха ясно на церемонията за официалното му обявяване за крал.

73-годишният Чарлз III страда от подуване на ръцете от няколко години. Сега обаче, когато съдбата на Обединеното кралство е в тях, състоянието на кралските ръце и за какви болести говорят те отново е във фокуса на общественото внимание.

Има няколко възможни диагнози и те всичките са свързани с напредналата възраст на краля, а не с някакво остро заболяване, твърди лекар пред "Дейли Стар".

Още по темата
Първата възможност е Чарлз III да страда от задържане на вода, което води и до постоянно подуване на крайниците. Обикновено отоците са по краката, но не са редки случаите, когато страдат и ръцете.

Задържането на течности издава и проблеми с бъбреците, черния дроб или сърцето, включително и задръстени кръвоносни съдове.

Друга от болестите, които могат да са причинител на толкова страшно подуване е артритът. Тя също е характерна за хората, които са надхвърлили 60 години и засяга ръцете. При артрита пръстите стават сковани, болезнени и подути и въпреки че лекарствата облекчават болката, отоците остават.

Друга от причините може да е консумацията на твърде много сол. Или приемането на лекарства за високо кръвно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase