Снимка: Reuters

Американската телевизионна компания CNN свали от екран епизоди от популярната поредица "Parts Unknown", в които участва актрисата Азия Ардженто, обвинена в сексуални посегателства срещу непълнолетен, пише в. "Ню Йорк пост".

Медията се е отказала от повторното излъчване на епизодите от шоуто с известния майстор-готвач Антъни Бурдейн, в които участва и Ардженто. Програмата беше посветена на пътешествията на Бурдейн, при които той се запознава с различни хора, като пробва местната кухня. През месец юни тази година кулинарът се самоуби във Франция, където беше пристигнал да снима своята поредица.

Още по темата

Ардженто имаше любовна връзка с Бурдейн. Актрисата, която е на 42 години, взе участие в два епизода на шоуто, които се снимаха в Италия. Тя влезе в ролята и на режисьор на епизод, посветен на Хонконг.

Азия, една от най-активните в редиците на движението #MeToo, бе обвинена в сексуален тормоз от 22-годишния си колега Джими Бенет. Дори излезе информация, че тя е платила солидната сума от 380 хиляди долара на Бенет, за да бъде потулен скандала.

"Дълбоко шокирана и потресена съм, когато чета тези абсолютно фалшиви новини. Не съм имала никога никаква сексуална връзка с Бенет", каза след случая 42-годишната Ардженто. Тя допълни, че с Бенет ги свързвало само приятелство, а сумата била платена от любовника й Антъни Бурдейн, за да спаси репутацията си.

"Антъни се страхуваше от евентуалната негативна реклама, която такъв човек като Бенет, който той смяташе за опасен, можеше да му донесе. Решихме да отговорим на искането за финансова помощ на Бенет по един показващ съчувствие начин и да откликнем на него. Антъни се ангажира лично да помогне финансово на Бенет. При условие че повече няма да нахлува в нашето лично пространство", казва Азия Ардженто.

Британски комик отправи също обвинения към нея за тормоз от сексуално естество. Джеф Лийч, който е бивш приятел на актрисата, започнал да получава от нея видеозаписи, на които тя му се показвала топлес. Ардженто му ги пращала, въпреки че знаела, че той си има годеница. Когато той казал на Ардженто да престане, тя се засегнала и казала, че праща подобни голотии на всичките си приятели и че те не намирали в това някакъв сексуален подтекст.

Преди действията на CNN стана ясно, че заради скандалната сага продуцентите на италианския X Factor са решили Ардженто да е не сред четиримата членове на журито.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase