Снимка: Istock

Когато сте необвързани и мечтаете за любов, вероятно сте си сложили розови очила и мислите, че светът на обвързаните е далеч по-щастлив от вашия. Гледате обвързаните си приятели и си казвате, че те имат всичко за разлика от вас. Мечтаете за щастие, за обич, за някого, с когото да споделяте живота си и си представяте, че всичко ще бъде по-прекрасно, ако сте обвързани.

За да се чувствате по-щастливи преди всичко със себе си, трябва да знаете, че много от тези и още заблуди за връзките ви пречат да се чувствате добре. Спрете да вярвате в тях и се научете да обичате живота си такъв, какъвто е в момента.

И междувременно вижте кои са заблудите за връзките, в които необвързаните хора често вярват без основание.

Мислите, че обвързаните хора никога не са самотни, както се чувствате вие

Ако мислите по този начин, значи рискувате да си причините повече мъка и усещане за депресия. Помислете отново, защото това да си обвързан не означава автоматично, че не си самотен. Връзките са толкова различни, колкото и личностите в тях, проблемите, пред които са изправени и предизвикателствата в отношенията, с които трябва да се справят. По тази причина много хора се чувстват самотни и неразбрани, въпреки че имат партньор до себе си.

Обвързаните хора са щастливи, защото са обичани и не се страхуват, че ще остареят сами

Ако това е единствената ви мотивация да искате да се обвържете трябва да знаете, че връзката няма автоматично да ви направи щастливи и няма да ви постави в безопасност от това да остареете сами. Няма гаранция, че отношенията ви ще са завинаги и още по-малко – че ще са задължително щастливи.

Опитайте се да погледнете реално на ситуацията и да се научите да обичате себе си, да разчитате на себе си за собственото си щастие и успех в живота. Ако откриете човек, когото да обичате и който да ви отвръща със същото – прекрасно. Но ако за момента нямате никого до себе си не бързайте да се отчайвате от живота.

Източник: 3 заблуди за връзките, в които необвързаните вярват 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase