Снимка: Istock

Интимността е много важна за връзката или брака. Без секс и физическа близост отношенията започват да стават трудни и в емоционален план. Интимността е съвкупност между физическа и сексуална връзка, от една страна, и емоционална и духовна близост, от друга. Когато единият от аспектите на тази интимност започне да страда, връзката е изправена пред предизвикателство. Интимността може да изчезне заради много различни фактори. Първоначално може да не ви се струва особено важен проблем, но ако не се справите с причините, които предизвикват отдалечаване в интимен план, отношенията ви ще продължават да се влошават.

Какви могат да са причините за липса на интимност във връзката или брака?

1. Голям стрес.

Стресът може да има множество измерения и да е причинен от различни фактори. Не е задължително стресът да е предизвикан от проблеми в отношенията ви. Възможно е напълно странични фактори, като претоварване в работата, проблеми с колеги, близки или друг вид стрес да афектира сексуалния ви живот. Откриването на причината за натрупване на стрес и неутрализирането ѝ е от съществено значение за връщането на интимността във връзката.

2. Ниско самочувствие.

Една от възможните причини за липса на интимност в една връзка е ниското самочувствие. Ако единият от партньорите има проблеми с тялото си или страда от ниска самооценка по някакъв параграф, това може да повлияе зле на интимността.

Източник: 10 причини за липса на интимност във връзката 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase