Снимка: iStock

Връзката на много двойки приключва именно след изневяра. След подобен опит пък човекът, на когото са изневерили, обикновено става скептичен към идеята за любов, взаимност и романтика, очаквайки, че всеки нов партньор отново ще се окаже измамник. Има ли издайнически знаци, за които трябва да внимаваме?

Факт е, че има няколко много ясни модела, личности и проблеми, които е много вероятно да доведат до изневяра. Често пъти, когато хората погледнат назад към връзката си, те могат да посочат конкретни предупредителни знаци, които са довели до измяната.
Така че ви съветваме да не пренебрегвате тези ранни признаци. Още в началото на връзката, ако видите, че човекът, с когото излизате, не си пада по моногамията или че е подъл в други области от живота си, особено с хора, с които има лична връзка, считайте това за червен флаг.

А ето и 8 от най-честите причини, поради които хората изневеряват.

1. Липса на емоционална връзка

Причина номер едно, поради която хората изневеряват, е липсата на емоционално общуване във връзката. Повечето хора не осъзнават колко важно е създаването, поддържането и подхранването на емоционалната връзка с партньора. Винаги ще има изкушения, но когато една двойка се чувства свързана, шансовете да се действа спрямо тези изкушения намаляват значително. Проучванията показват, че само 7% от изневеряващите жени и 8% от изневеряващите мъже са изневерявали единствено поради сексуално неудовлетворение. По-голямата част от хората изневеряват или поради липса на емоционална връзка, или поради комбинация от липса на емоционална и сексуална връзка в отношенията с половинката.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase