Снимка: iStock

Когато партньорът ви се смее на шегите ви, знаете, че ви намира за забавни. Когато ви утешава, знаете, че го е грижа. Това е основата на една добра романтична връзка, нали?

Невинаги. Сърцето е сложно нещо и дешифрирането му може да бъде предизвикателство. Понякога бъркаме дълбокото приятелство с романтична любов и това е добре. Но как да разграничите двете?

Ще идентифицираме някои ключови признаци, че може да сте добри приятели с партньора си, но вече не сте влюбени. А ето ги и тях:

1. Комфортът надделява над страстта

Има известен комфорт в рутината, нали? Познатата чаша кафе, която ви подават сутрин, споделеният смях, взаимното разбиране на това, което харесвате и не харесвате.

Ето това е приятелството. Но когато страстта започне да угасва и комфортът заеме нейното място, това може да е знак, че сте в дълбока територия на приятелство, а не на романтична любов.

Тази промяна е фина, почти незабележима на моменти. Тогава започваш да се наслаждаваш на компанията на партньора си повече заради комфорта, който той ти носи, отколкото заради пеперудите в стомаха ти.

Когато целувката за лека нощ се превърне в рутина вместо дълго гушкане на дивана, нещата стават по-платонични, а не толкова интимни. Това не означава, че вече не ви пука за половинката. Просто връзката ви може да е прераснала в нещо различно – нещо по-близко до приятелство.

Това не е непременно нещо лошо. Но си струва да се признае и разбере.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник:  Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase