Снимка: iStock

Няма нищо като онзи първи ден с топло време, когато най-накрая можете да излезете навън, без дори да мислите да носите пуловер. Началото на лятото винаги ми напомня за последния учебен ден, когато бяхме деца. Тогава лятото означаваше дълги дни на изследване на света, безкрайно мечтаене и качествено време с приятели. Рядко имахме график или списък със задачи и вместо това прекарвахме цели дни, правейки неща само за забавление. Докато растем, задълженията на възрастните понякога правят този тип летен ден невъзможен. Но въпреки че вече нямаме лятна ваканция (освен ако не сте учител, разбира се), все още е възможно да направите лятото също толкова вълшебно.

Ако копнеете за онези отминали летни дни, възможно е да пресъздадете това усещане, дори само за миг. Ето 10 носталгични неща, които да правите това лято, които ще ви помогнат да се докоснете до миналото и да се почувствате отново като дете.

10 носталгични неща, които да правите през лятото, за да се почувствате като дете

1. Организирайте парти с преспиване

Гостуването с преспиване беше едно от най-хубавите неща, които можехме да правим през лятото, особено когато включваха разговори с приятелите по цяла нощ. Като възрастни обръщаме много внимание на достатъчното сън, за да можем да бъдем в най-добра кондиция на следващия ден. Но лятото е идеалното извинение да забравите будилника си за една нощ. Изпратете съобщение в груповия чат и поканете най-добрите си приятели на парти с преспиване. Можете или да организирате всичко – украсата, дейностите и храната – или да бъдете мързеливи и да накарате всеки да се появи с храна, напитки и спален чувал. Ако имате заден двор, помислете дали да не преместите партито си на открито. Или, както знаем от детските преспивания, дори претъпкана всекидневна с подово пространство ще свърши работа. Бонус точки, ако останете будни цяла нощ и гледате заедно слънцето да изгрява.

2. Прочетете отново любимите си книги

Имахте ли любима поредица от книги, която напълно промени мозъчната ви дейност като дете? Или може би си спомняте годините в гимназията, когато ви бяха дадени книги за четене през лятото. Препрочитането на една от тези книги със сигурност ще ви даде всички носталгични чувства. Ако вече не притежавате книгите, проверете местната библиотека и вижте дали има копия. Удивително е какво може да предизвика в паметта ви една оригинална корица на любима книга. След това отделете един ден, за да седнете навън и да попиете историята, без да се замисляте за нещо друго. Поканете приятел да чете до вас или прекарайте самостоятелен ден. Най-важното е да се насладите на усещането да четете само за забавление.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източнник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase