Снимка: Istock

Неуспехите в любовта водят до провалени връзки, от които боли. Но след като болката утихне идва време за равносметката. От всеки провал, включително и в любовта, могат да се извлекат поуки и уроци, научени макар по трудния начин. Те са полезен опит, колкото и цинично да звучи. Той ви помага да работите над собствените си грешки, да подобрявате изборите си за в бъдеще, да сте по-взискателни към себе си и същевременно да ставате все по-добра версия на себе си. Всичко това ще ви помогне следващите ви опити в любовта да са по-смислени, успешни и с потенциално по-щастлив край.

Кои са 10-те важни урока, които да научите от провалената връзка?

1. Комуникацията е важна.

Без качествено общуване отношенията потъват с времето. Ако липсата на добра комуникация е била част от провалената ви връзка, това е урок, който да вземете предвид занапред. Качественото и смислено общуване е незаменим фактор в развитието и устойчивостта на отношенията.

2. Сексът е важен.

Липсата на физическа близост се отразява пагубно дори на най-щастливата връзка. Пренебрегването на секса с течение на времето или заради умората, стреса, ангажиментите е нещо, което в даден момент ще даде негативен отпечатък върху емоционалната ви свързаност.

3. Връзката изисква много работа.

Едно от най-трудните неща в поддържането на връзката щастлива задълго е цялостната работа, която всеки от партньорите трябва да полага. Компромисите, старанието, разбирането, подкрепата, приемането, усилието в изглаждането на конфликтите са само част от нещата, върху които трябва да работите всеки ден, за да запазите връзката си щастлива.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase