Снимка: Istock

Може би преди 20 години възрастта 40 ви се е струвала толкова далечна, че не си струва да мислите за нея. Е, ако вече сте на прага ѝ, сигурно се чувствате като онова момиче отпреди 20 години, но с доста солиден опит зад гърба си.

Как да продължите напред? Вижте няколко ценни съвета:

Никога не е твърде късно

Няма определена възраст, до която трябва да намерите своето „блаженство“ в живота – да притежавате дом, да изберете партньор, да имате деца или нещо друго важно. За някои хора това идеално време идва малко по-късно в живота. За други никога, защото остаряват, придобиват някаква перспектива и осъзнават, че дори не искат тези неща. Така че не губете 20-те си години да бързате и да се превърнете във вашите родители. Един ден ще погледнете назад и ще съжалявате, че просто не сте били млади, когато сте имали шанса да бъдете.

По-добре е да създавате спомени, отколкото да събирате неща

Повечето от физическите придобивки, за които сте похарчили толкова много пари, когато сте били по-млади, най-вероятно вече са се озовали на боклука (още преди години). Но може би все още си спомняте концертите, на които сте били, ваканциите, фестивалите, постановките и т. н. Някои от тези преживявания освен наслада за сетивата, могат дори да ви променят като човек.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase