Снимка: iStock

Любовта, за съжаление, не е всичко, от което се нуждаете в една връзка. Има други 7 ключови елемента, които, ако ви липсват, е по-добре да си тръгнете, за да не си загубите времето.

Разбира се, любовта е от съществено значение. Но една процъфтяваща, здрава връзка се нуждае от нещо повече от дума от четири букви, за да я поддържа. Има някои ключови елементи, които са от решаващо значение за процъфтяването на една любов като цяло.

Сега може би си мислите: „Хей, връзката ми изглежда добра и ние сме щастливи.“ Това е страхотно. Но въпросът е дали и двамата наистина се чувствате изпълнени? Дали връзката ви ви дава това, от което се нуждаете, за да израснете като индивид и като двойка?

Отделете малко време и помислете върху това дали отношенията с партньора ви съдържат тези седем ключови елемента. Ако не, може би е време за сериозна ревизия.

А ето и кои са тези 7 елемента, които трябва да присъстват във връзката ви:

1. Уважение
Уважението надхвърля простата учтивост. Става въпрос за оценяване на мислите, чувствата и преживяванията на другия. Става дума за изслушване, разбиране и признаване на гледната точка на партньора ви, дори когато не сте съгласни.

Дали двама души се третират като равни? Дали вашето мнение има значение за половинката ви? Дали вашите чувства са разбрани?

Когато уважението липсва, може да откриете, че се чувствате постоянно пренебрегвани. Това може да проникне в ежедневните взаимодействия, превръщайки това, което би трябвало да бъде подкрепящо партньорство, в борба за признание.

Изтощително е, когато партньорът ви отхвърля вашите чувства или постижения като тривиални.

Връзка без уважение може да доведе до токсичен цикъл на негодувание и несигурност. Ако постоянно се чувствате по-незначителни или омаловажавани, това може да е знак, че връзката не отговаря на нуждите ви от уважение и признание.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase