Снимка: iStock

Има тънка граница между това да си нещастен и да не го осъзнаваш. Често мъжете маскират своето дълбоко вкоренено нещастие с поведение, за което дори не подозират.

Работата с тези поведения е, че не са лесни за забелязване, особено ако не ги търсите. Но след като сте запознати, ще започнете да ги виждате навсякъде.

В тази статия ще се задълбочим в тези поведения, като дръпнем завесата на десет признака, че един мъж може да е дълбоко нещастен, без дори да го осъзнава.

А  ето и 10-те знаци, че  това е така:

1. Свръх компенсация

В света на психологията свръхкомпенсацията е явен знак за дълбоко вкоренено нещастие. Ако човек прави всичко възможно, за да покаже на света колко е велик, това може да е, защото се опитва да прикрие скритото чувство на неудовлетвореност.

Виждате ли, хората, които са наистина доволни от живота си, не изпитват нужда да хвалят своите успехи или постижения. Те са щастливи просто да бъдат себе си.

Но когато човек започне да проявява свръхкомпенсации – било то чрез грандиозни жестове, прекомерно самохвалство или обсесивна нужда от признание – това често е, защото той се опитва да запълни празнота в себе си.

Трудното при свръхкомпенсацията е, че лесно може да бъде объркана с увереност. В крайна сметка, кой не иска да бъде възприеман като успешен и реализиран?

Въпреки това, ако се задълбочите малко, ще откриете, че свръхкомпенсацията е по-малко свързана с увереност и повече с несигурност. Това е защитен механизъм, използван за скриване на чувствата на неадекватност и нещастие.

Ако забележите мъж в живота си, който постоянно се опитва да докаже стойността си, отделете малко време, за да погледнете отвъд фасадата. Под повърхността може да се случва повече, отколкото изглежда на пръв поглед.

Цялата статия четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase